Türkiye'de Hayat Boyu Örenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı kapsamında Samsun Olgunlaşma Enstitüsü ve Atakum Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla hazırlanan proje sayesinde, Atakum'da yaşayan 50 kadın Çini İşlemeci, Çinici eğitimi görecek.

Öncelik mesleki eğitim

Mesleki alanda yapılan her çalışmaya büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda projeleri tek tek hayata geçirdiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Öncelik kadınlar olmak üzere mesleki anlamda ciddi adımlar atmaya gayret ediyoruz. İşsizliğin önüne geçmenin en önemli yollarından birinin de meslek öğrenmek ve öğretmek olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda gerek kendi kaynaklarımızla ve gerekse çeşitli hibe programları aracılığıyla durmaksızın proje üretiyoruz. Burada en dikkat ettiğimiz husus ise uygulanabilir ve piyasa da karşılığı olan mesleki branşları seçmektir' diye konuştu.

Günlük 8 euro harçlık

206 bin euro destek alan Üreten Kadın Güçlü Atakum projesi kapsamında, 50 kadının eğitim görüp meslek sahibi olacağını belirten İshak Taşçı, 'Bu elli kadının 10 tanesi engelli kardeşlerimizden seçilecek. Her kursiyerimiz günlük sekiz euro harçlık verilecektir. Yani daha meslek öğrenirken kendilerine katkı sağlamaya başlayacaklar. Edindikleri meslek ve sertifika sayesinde güçlü ve donanımlı bireyler olarak toplumda ki yerlerini çok daha iyi alabilecekler. Kursiyerlerimiz bir yandan mesleki nitelik kazanırken diğer yandan satış ve pazarlama teknikleri konusunda da kendilerini geliştirecekler. Kadınlar ve dezavantajlı gruplara yönelik yaptığımız çalışmalar hız kesmeden devam edecektir' şeklinde konuştu.

Kültürel ve hediyelik eşya üretimi

Turizm kenti olma yolunda ciddi adımların atıldığı kentimizde, bu ve benzer projelerin katkı sağlayacağına inandığı ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Bu Proje kapsamında Samsun ve Atakum'u tanıtan birçok ürün üretilecektir. Hediyelik eşya ve kültürel ürünler anlamında yetenekli ellerde çok değerli ürünler oluşturulacağına eminim. 312 saatlik bu mesleki eğitimin sonunda proje yer alan kursiyerler, mesleki gözlem amacıyla 2 günlük Kütahya gezisi yapacaklardır. Etkili iletişim, kadın ve aile sağlığı, ve aile içi şiddet gibi konularda da uzmanlar tarafından verilen seminerlere katılma şansına sahip olacaklar. Proje ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun' diye konuştu.