DOĞRU VE YERİNDE

Samsunspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Fedayi Aksoy, TFF'nin profesyonel statüdeki futbolcuların okul maçlarında oynatılmamasına ilişkin kararını yerinde buldu. Aksoy, okul sporlarında kulüpleşmemiş sporcuların mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

PROBLEM YARATIYORDU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı karar ile Samsunspor'un altyapısında bulunan 13 yaş üzeri gençler, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde okul sporlarında forma giyemeyecek. Kırmızı-Beyazlıların Gençlik Geliştirme Sorumlusu ve TFF'nun TUDOR ünvanlı Futbol Eğitimcisi Fedayi Aksoy, kararın futbolcuların gelişimi açısından yararlı olduğunu ifade ederek, "Sporcuların yaşlarının ilerlemesiyle birlikte daha zorlu lig maçları oynuyorlar. Psikolojik baskı ve stres yüküne, bir de okul müsabakalarının eklenmesi sakatlık gibi birçok problemi de beraberinde getiriyor" dedi.

DERS ÇALIŞAMIYORLARDI

Sporcuların antrenman ve maç yoğunluğundan kaynaklı fiziksel yorgunluk sebebiyle ders çalışma zamanı bulamadıklarının altını çizen Fedayi Aksoy, "Kulüplerde uygulanan düzenli planlı antrenmanlardan sonra okuldaki antrenmanların kulüple işbirliği içine yapılamaması ve maç sayısının çocuklara yüklediği aşırı fiziksel yük onları olumsuz etkileyebiliyordu. Ayrıca okul takımlarında oynamak isteyen, spor yapmak veya rekraasyon faaliyetinde bulunmak için istekli olan diğer gençlerin önünü kesmekte ve okul spor faaliyetleri için bir dezavantaj teşkil etmektedir" diye konuştu.

DOĞRU VE YERİNDE KARAR

Aksoy, okul sporlarında kulüpleşmemiş öğrencilerin oynaması gerektiğini vurgulayarak, "Okul müsabakalarının fazlalığı ve aynı sporcuların kulüp maçlarında oynaması, gençlerin gelişimini olumsuz etkiliyordu. Hem kulüp hem de okul takımı çalışması yapan sporculara yoğun çalışma antrenman programı artık yarar sağlamıyordu. Ülkemizdeki tüm okullarımızın, okul dışı kulüpleşmemiş öğrencilere spor yapma imkanı tanıması asıl amaç olmalıdır. Türkiye Futbol Federasyonu ve Okul Sporları Federasyonu'nun aldığı bu kararı doğru ve yerindedir" şeklinde konuştu.

Tugay BAŞSAN