Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden 55 Gençlik Spor Kulübü, ikinci yarının ilk maçında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni konuk etti.

Kırmızı- Beyazlılar, kazanıp alt sıralaral ilişkisini kesmek istediği maçta müthiş bir performans ortaya koydu. İlk periyodu 21-18 geride tamamlayan Samsun ekibi, soyunma odasına da 38-33 galip girdi. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta konuk ekip üçüncü periyodu 53-51 önde geçti.

Maçın son 50 saniyesine girildiğinde ise 55 Gençlik Spor Kulübü 68-63 öndeydi. Kalan bölümde konuk ekip 5 sayı bularak maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmada rakibine sayı atma fırtası dahi tanımayan 55 Gençlik Spor Kulübü müsabakayı 76-68 kazanarak ligdeki 7. galibiyetini elde etti. Kırmızı- Beyazlılarda Amerikalı Azia Bishop 26, Canan Karvarsan 20, Merve Usal 12, Aslı Kutay 8, Gülşah Durmuş 5, Aylin Korkmaz 3 ve Aslıhan anbarcı da 2 sayıyla skora katkıda bulundu. Selçuk KAYA

ZOR OLDU GÜZEL OLDU...

Başantrenör Hasan Yaşar, zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği maçta kazandığımız için mutluyuz. Maçı normal süresinde de bitirebilirdik. Ancak son 1 dakika içinde yaptığımız basit hatalar ve hücumlardan boş dönmemizle maç uzatmaya gitti. 7 galibiyetimizi aldık. Bu bizi iyice rahatlattı" diye konuştu.

ŞİRİNLER'DEN DESTEK...

Samsunspor Şirinler Taraftar Grubu üyeleri, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki mücadelede 55 Gençlik Spor Kulübü'nü büyük destek verdi.