Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Samsun Anadolu Lisesi ve Samsun Sosyal Bilimler Lisesi'nde Proje Okulları Yönetmeliği kapsamında henüz bakanlık genelgesi yayınlanmadan usülsüz atamaların gerçekleştiğini söyledi. Kara, ''Uygulama bir an önce son bulmalı. Herkes mağdur. Hukuki işlem başlattık'' diye konuştu.

HERKES MAĞDUR
Yönetmeliğin geçici maddesiyle öğretmen kadroların tamamına yakınının görev sürelerinin sona erdirildiğini kaydeden Kara, ''Samsun Anadolu Lisesi öğretmenlerine iki gün boyunca ders programı verilmemiştir. Öğrenciler okulun tarihinde 3 gün boyunca ders yapılamadı. Samsun Anadolu Lisesi'nde 48 öğretmenin 46'sının Sosyal Bilimler'de ise 18 öğretmenden 15'inin okulla ilişkileri kesildi. Bu iki okula bu süre içinde telefonla görevlendirme öğretmen arandı. Ne yazık ki milli eğitim müdürlüğü bu yaptığı uygulama ile sadece öğretmenleri değil, bu okullardaki öğrencileri de mağdur etti'' ifadelerin kullandı.

SAMSUN'A MI ÖZEL?
Uygulamanın baştan aşağıya usülsüz olduğunu ileri süren Kara, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Türkiye'de bu yönetmelik sadece Samsun iline özel mi geldi? Bakanlık genelgesini beklenmeden yapılan bu atamalardan en büyük zararı öğrenciler gördü. Samsun'un başarısı için çalışacağını ilk geldiğinde ifade eden milli eğitim müdürümüzle görüşme isteğimize bu güne kadar olumlu bir yanıt vermemiş olmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu usülsüz atamalar bir an önce durdurulması için hukuki işlemleri başlattık.''

Zerrin SOMUNCU