OHAL kaldırılsın

KESK Samsun Şubesi üyeleri, İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde OHAL ve KHK'ları protesto etti. KESK Şubeler Platformu adına basın açıklaması yapan Yapı-Yol Sen Samsun Şube Başkanı Uğurcan Albak, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra iktidarın, okun sivri ucunu kamu emekçilerine, işçilere, akademisyenlere, gazetecilere ve toplumsal muhalefete yönelttiğini iddia etti.

YAYGIN BİR TASFİYE BAŞLATILDI

Başbakanlığın talimatı ile 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun yayınına TÜRKSAT tarafından son verildiğini kaydeden Albak, emeğin, demokrasinin, barışın sesi olan ekranların karartılmasını kınadıklarını aktardı. Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamunun tasfiyesine hız verildiğini savunan Albak, 'Darbe girişimi sonrasında OHAL uygulamalarıyla yaygın bir tasfiye başlatıldı. Haksız açığa alınmalar OHAL hukuku ile dahi açıklanamıyor. İş güvencemiz idari amirlerin hakkımızdaki görüşüne ve yargısına bırakıldı. Bazı konfederasyonlar muhbirlik hizmeti vermeye başladı' diye konuştu.

SENDİKAL EYLEMLERİMİZ SUÇ SAYILDI

'Darbecilerle mücadele' adı altında bedelin dönüp dolaşıp emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete ödetildiğini dile getiren Albak, hukuksuz, haksız, asılsız, kanıtsın, sorgusuz sualsiz üyelerinin FÖTE torbasına doldurularak Kanun Hükmünde Kararnamelerle işinden edildiğini ileri sürdü. Albak, 'Savaşa karşı barış ve demokrasi mücadelesi vermemiz, laik, bilimsel, demokratik ve ana dilde eğitim talebimiz, sendikal eylemlerimiz suç sayılarak, işten çıkarılma nedeni haline getiriliyor' dedi. Albak, açığa alınan 50 bin 875 eğitim emekçisinin 28 bin 163'ünün meslekten ihraç edildiğini, 11 bin 301 eğitim emekçisinin kokteyl gerekçelerle açığa alındığını belirtti.

MÜCADELEYE DEVAM

KESK olarak tutumlarının net olduğunu kaydeden Albak, sadece kendi üyeleri için değil tüm kamu emekçileri adına hukuksuzluğa karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Albak, 'OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler geri çekilsin, kamu emekçileri derhal işlerine geri döndürülsün. Herkesi bir direniş hattı kurmaya, omuz omuza mücadele etmeye, iş güvencemize ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz' şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra Süleymaniye Geçidi'nde kurulan platformda OHAL'in kaldırılması ve KHK'ların geri çekilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Zeynep Irmak ÖCAL