TFF 1. Ligi'nde 6 hafta geride kalırken, Samsunspor, Denizlispor'u yenerek bu sezonki ilk galibiyetini elde etti. Yeni Malatyaspor'un 13 puanla lider bulunduğu ligde, Samsunspor ise 5 puanla 16. basamakta yer alıyor

İLK GALİBİYET GELDİ

TFF 1. Ligi'nde 6. hafta heyecanı da son buldu. Bu hafta sonu Milli maçlar nedeniyle ligde müsabaka oynanmayacak. 6 haftası geride kalan ligde Yeni Malatyaspor 13 puanla lider. Göztepe, Boluspor, Gaziantep ve Giresunspor ise 11'er puanla Malatya'yı takip ediyor. Henüz kopmaların yaşanmadığı ligde Samsunspor ise Denizlispor'u 1-0'lık skorla yenerek bu sezonki ilk galibiyetini elde etti. Kırmızı- Beyazlılar, ayrıca Halil İbrahim Pekşen'in ayağından bu sezon iç sahadaki ilk golünü de attı.

FUTBOL DA MEMNUN ETTİ

Bu galibiyetle puanını 5'e yükselten Samsunspor, 18. sırada girdiği haftayı 16. sırada tamamladı. Samsunspor'un aldığı galibiyetin ardından ligde üç puanla tanışamayan sadece Ümraniyespor kaldı. Bu galibiyetle ligde adeta nefes alan Samsunspor, artık geleceği umutla bakabiliyor. Özellikle takımın Denizlispor önünde ortaya koyduğu etkili futbol da taraftarını memnun etti. Takımdaki tek sorun ise teknik direktör olayı. Yönötim henüz net bir isim açıklayamazken, bir kaç isim sadece kulislerde konuşuluyor.

TFF 1. Lig'den kısa kısa:

Giresunspor evinde kral

Giresunspor, bu sezon sahasında oynadığı 3 maçta da rakiplerini yenmeyi başardı. Balıkesirspor'u 1-0, Manisaspor'u da 3-1 mağlup eden Yeşil- Beyazlılar, Ümraniyespor'u da 2-0'la geçerek iç sahada 9 puan topladı. Ancak Giresunspor dış sahada ise 3 maçta 2 puan alabildi.

Sözeri gönderildi

Adana Demirspor, teknik direktör Erkan Sözeri ile yollarını ayırdı. Kulüp başkanı Sedat Sözlü, "Erkan hoca ile bugün kulüpte bir toplantı yaparak yollarımızı ayırma kararı aldık. Bu konuda karşılıklı bir anlaşma sağladık. Kendisi hiçbir tazminat ücreti talep etmedi" dedi.

2. yarı 'Es'iyor

Eskişehirspor, ligde geride kalan 6 maçta attığı 12 golün 8'ini ikinci yarılarda kaydetti. Eskişehir temsilcisinde Semih Şentürk 4, Bruno Mezenga 3, Chico Ofoedu 2, Axel Meye, Ruud Boffin ve Kamil Ahmet Çörekçi ise birer kez gol sevinci yaşadı.

Malatya mutlu

Teknik direktör İrfan Buz yönetiminde sezona iyi başlayan Yeni Malatyaspor, ligde oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Dokuz gol atan ve kalesinde 4 gol gören Malatya ekibi, 13 puanla liderliği elinde bulunduruyor.

Sivas'tan 2 Milli

Sivasspor'da futbolcular Beykan Şimşek ve John Boye milli takımlarına davet edildi. Orta saha oyuncusu Beykan Şimşek, Ümit Milli Takım'ın Hollanda ve Slovakya ile yapacağı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarının aday kadrosuna davet edildi. John Boye ise Gana Milli Takımı'na çağırıldı.