TRT'nin yayınına katılan Trabzonspor Akyazı Spor Kompleksi Koordinatörü Gökhan Saral, lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını belirterek, "Taraftarlarımız Trabzonspor'un yenilgisinde bir üzülüyorsa bizler sorumlu yönetenler olarak bin üzülmekteyiz. İyi başlangıç yapamadık. Hiçbir sorunun da arkasına sığınmak istemiyoruz. Böyle bir tarzımız da yok. Başkanımız, yönetim kurulumuz ve hocamız görevlerinin başındadır. Hocamızı, teknik kadromuzu ve oyuncularımızı sonuna kadar destekliyoruz. Hatalar nerede tespitini yapıp, milli arayı da iyi değerlendireceğiz. Önümüzde oynayacağımız maçlarda yaptığımız transferlerin, mali tablomuzun sahaya yansımasını hep birlikte göreceğiz" dedi.

"Kasım ayı başlarında Akyazı'ya geçmeyi planlıyoruz"

Saral, Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'ne Kasım ayı başlarında geçmeyi planladıklarını belirterek, "Dünyada bu tür 5 tane stadyum var. Bir tanesi Trabzon'da, çok özellikli ve kaliteli bir stadyum. 38 bin koltuk montajı yapıldı. 3 bin 461 koltuk daha montajlanacak. Karadeniz Bölgesi'nin iklim şartları farklı, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda Kasım ayı başlarında yeni stadyumumuza geçmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yayın sırasında ve öncesinde tartışma

Trabzonspor Akyazı Spor ve Kültür Kompleksi'nden Sorumlu Yöneticisi Gökhan Saral'ın TRT'de yaptığı yayın sırasında ve öncesinde, tartışma yaşandı. Stadyum görevlilerinin yayına izin vermek istememeleri üzerine gelişen tartışmada arbede yaşandığı ve stadyum görevlilerinin olay yerine polis çağırarak şikayetçi oldukları belirtildi.

Kongre söylemleri

Spor Toto Süper Lig'de alınan başarısız sonuçların ardından artan muhalefet sebebiyle sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor'da, yönetim kongre söylemlerine ve iddialarına kulak tıkadı.

6-7 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılan Trabzonspor Olağan Genel Kurulu'nda göreve gelen Muharrem Usta ve yönetim kurulu, 50. yıl planlamasıyla başladığı yeni sezonda aldığı başarısız sonuçların ardından hayal kırıklığı yaşanması üzerine artan muhalefet nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.

Trabzonspor'da alınan başarısız sonuçların ardından muhalefet, Aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurula seçim maddesi koydurmak için yoğun bir çalışma içine girerken, Usta'ya, "Kongre yap ve yönetimini yenile' isteklerine ve iddialarına ise yönetim kurulu kulak tıkadı. İki yıldan fazla görev süresi bulunan Başkan Muharrem Usta ve yönetim kurulunun, görev süresini tamamlamaktan yana olduğu ve bugün yaşanan sıkıntıları ise kısa sürede çözüme kavuşturmakta kararlı olduğu belirtildi.

Divan Kurulu Aralık 2016'da seçim istemişti

Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu, yapılan son kongre aday olan 3 isim olurken, seçim öncesi Trabzonspor Divan Başkanı Av. Ali Sürmen üç başkan adayı ile görüşerek hazırladığı ibranameyi kendilerine tebliğ ederek, imzalamalarını istemişti. İbranamenin içeriğinde de 2016 Aralık ayında yapılacak olan olağan kongrenin tüzüğe uygun yapılması, seçimli olağan kurul olması yönündeydi. Başkan adaylarından sadece Celil Hekimoğlu ibranameyi imzalarken, diğer başkan adayları imzalamayarak öneriyi kabul etmemişlerdi.