Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversite-sanayici işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak önümüzdeki günlerde çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ve Haber Medya Başkan Yardımcısı Necdet Uzun, Rektör Bilgiç'i ziyaret etti.

3 K PROJESİ'Nİ HATIRLATTI
Adnan Ölmez, ziyaret sırasında, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi. Ölmez, Borsan-OMÜ arasında gerçekleştirilen "3 K Projesi"ni hatırlatarak, öğrenci, sanayici ve üniversitenin kazançlı çıktığı bu çalışmanın geliştirilmesinin bölgedeki sanayi kuruluşlarının
teknik adam sorununun çözümü için fırsat olduğunu belirtti. Ölmez, "Ne yazık ki sözkonusu projeden hedeflenen sonucu alamadık. Bunun çeşitli nedenleri var. Daha çok öğrencilerden kaynaklanıyor. Yani, genç Samsun'da yerleşmek istemiyorsa pek sıcak bakmıyor. Ancak, bu sorunları karşılıklı olarak aşabiliriz" dedi.

ÖNEMLİ KATKILAR VERECEK
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bilgiç, "3 K Projesi"ne gereken desteği vereceklerini belirterek, "Bizlerden sizlerin desteğini bekliyoruz. Üniversitenin şehirle bütünleşmesi bizim için önemlidir. Üniversite-sanayici işbirliğinin ülkenin ve şehrin kalkınmasına önemli katkılar vereceğinin farkındayız" diye konuştu.

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, her zaman destek vereceklerini belirterek, buna hem sanayicilerin hem de üniversitenin ihtiyacı olduğunu kaydetti.