Engin Korukır'la yollarını ayıran ve ilk olarak Mehmet Altıparmak'la görüşen Samsunspor'da yeni teknik direktör belli oldu. Son olarak Sivasspor'u çalıştıran ve 5 hafta sonunda Sivasspor'la karşılıklı olarak anlaşarak yönetime istifasını sunan Osman Özköylü Samsunspor'un yeni teknik direktörü oldu.

Özköylü yönetimindeki Sivasspor ilk 5 haftada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet, 3 beraberlik alırken, Samsunspor-Sivasspor mücadelesi 0-0'lık beraberlikle sonuçlanmıştı.

Osman Özköylü yarın Samsunspor'a imza atıyor

Osman Özköylü'nün Samsunspor'a imza atmak için yarın şehre geleceği ve kendisini Samsunspor'a bağlayan sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.

Osman Özköylü kimdir?

26 Ağustos 1971, Aydın doğumlu olan ve 1993'ten 2002'ye kadar Trabzonspor'da defans mevkiinde oynayan Osman Özköylü, 2002-2004 yılları arasında Samsunspor'da 25 maçta forma giymiş ve 2 gol atmıştı. 2007 yılında faal futbol hayatını sona erdiren ve 2010-2011 sezonunda Elazığspor ile anlaşarak teknik direktörlük serüvenine başlayan Özköylü, teknik direktörlükteki ilk sezonunda 2. Lig şampiyonluğu yaşamış ve Elazığspor'u 1. Lig'e yükseltmeyi başarmıştı. Aynı yıl, Türkiye liglerindeki nağmağlup tek takım olmayı da başaran Elazığspor'dan 10 Ekim 2011'de ayrılan Özköylü, Güvenç Kurtar'ın istifasıyla boşalan Denizlispor teknik direktörlüğüne getirilmişti. 2012-2013 sezonunda Kayseri Erciyesspor'la anlaşan Özköylü, 2013-2014 sezonunda Ankaraspor, değişen adıyla da Osmanlıspor kulübünün teknik direktörlüğünü yapmıştı. Osmanlıspor'da teknik direktörlü yaparken PTT 1. Lig Play-Off yarı finalinde Samsunspor'la karşılaşan Özköylü, Samsunspor'a elenmişti. Osmanlıspor'la çıktığı 52 resmi müsabakada 26 galibiyet, 17 beraberlik ve 9 yenilgi alan Özköylü, Osmanlıspor'un ardından Şanlıurfaspor'da teknik direktörlük serüvenine devam ederken, Şanlıurfaspor'un ardından da Adana Demirspor'la yoluna devam etmişti. Adana temsilcisinin aldığı kötü sonuçlar nedeniyle 03.03.2016 tarihinde sözleşmesi feshedilen Osman Özköylü, yeni sezonda Sivasspor'la anlaşmış fakat ilk 5 hafta sonunda istenilen sonuçların elde edilememesi nedeniyle takımdan ayrılmıştı. Özköylü'nün yeni adresi ise Samsunspor oldu.

Selçuk KAYA