TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45'te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Şemdinli'de karakola bomba yüklü araçla saldırı!

Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

Acı haberler gelmeye devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan ilk bilgilendirmede şehit sayısı 8, yaralı asker sayısı 5 olarak duyurulmuştu. TSK'dan yapılan son açıklamaya göre şehit sayısı 9'a yükseldi. Hain saldırıda 11 asker ise yaralandı.

Şehitlerin 6'sının jandarma, 3'ünün ise piyade olduğu belirtildi. Ayrıca, yol kenarında minibüs bekleyen vatandaşlar içinde de hayatlarını kaybedenler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Saldırının jandarmanın yol üzerinde bulunan kontrol noktasına yönelik yapıldığı ortaya çıkarken, saldırının yapıldığı yerin hemen arkasında da piyade birliklerinin kontrolünde olan Durak Karakolu bulunuyor. Saldırı sonrasında Durak Karakolunun nizamiyesinde büyük hasar meydana gelirken, 3 şehidin nizamiyede olduğu bilgisine ulaşıldı.

Binali Yıldırım: 10'u asker 18 şehit

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki programı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Hakkari Şemdinli'de meydana gelen terör saldırısına değinerek, "Bugün Şemdinli'de maalesef alçak terör örgütünün canlı bomba ile saldırısı neticesinde şehitlerimiz var. Sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibariyle 10 askerimiz şehit, 8 sivil vatandaşımız var. Yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. 5 ton bir patlayıcı ile yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet canlı bomba kendisini patlatmak suretiyle bu olay meydana geliştir. Türkiye'nin her türlü terör örgütü ile mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaliyetleri bizi ülkemizin istikrarı için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarında memleketi kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.