Havaların soğuması ve mevsim geçişi dolayısıyla pazarlarda sebze fiyatları cep yakıyor.

Samsun'da Kılıçdede Mahallesi'nde kurulan pazarın bu haftaki zam şampiyonu ise domates. Domatesin kilosu 3- 4 lira arasında satışa sunuldu. Samsunlu vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından dolayı bir hayli şikayetçi.

VERESİYE VERİYORUM
Pazar esnafından Namık Tümçakır, "Fasulye, biber ve patlıcan satıyorum. "Satışlarımız çok düşük. Okulların açılmasının ardından millette para kalmadı. Bakkal gibi veresiye satış yapıyorum. Patlıcan ve pırasanın kilosunu 2 liradan marulu ise 1 liradan satıyorum. Fiyatların ucuz olmasına rağmen vatandaşın olmaması nedeniyle satış yapamıyorum "diye konuştu.

EN PAHALI DOMATES
Pazarcı Kadir Akgül "Patlıcan ve biberin kilosunu 1,5 liradan satıyoruz. Sadece domates satışlarımız düşük nedeni ise pahalı olması Şuan domatesi, kilosunu 3 liradan satıyoruz. Herkes cebini düşünüyor. Haliyle fiyat yüksek olunca vatandaşlarda pazara ilgi göstermiyor" dedi.

KİMSE GELMİYOR
Pazarcı Çetin Akgül ise "Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte pazar pahalandı. Vatandaşın alım gücü düşük. Bu yüzden satışlarımız iyi değil. En düşük fiyatlı ürünlerimiz patates ve soğan. Kilosunu 1 liradan satıyoruz. Samsunlu pazara ilgi gösteriyor ama fiyatların pahalı olmasından dolayı kimse gelmiyor " ifadelerini kullandı.

FİYATLAR UÇMUŞ
Pazarda alış-veriş yapan vatandaşlardan Gença Yılmaz "Bu hafta fiyatlar uçmuş durumda. Ortalama 50-60 lira ile alışverişimi yapıp eve dönüyorum. Gerçekten pazar çok pahalı. Kış mevsimi de geldi. Kış meyvelerinde de oldukça fiyatlar yüksek" dedi.

100 LİRAYI BULUYOR
Fiyatları uygun bulduğunu söyleyen müşteri Seyhan Küçüköner ise şöyle konuştu: "Ben fiyatları uygun buluyorum. Çünkü köylünün çektiği eziyeti ve zahmeti biliyorum. Bu yüzden ben fiyatların makul olduğunu düşünüyorum. Benim pazarda ortalama yaptığım alışveriş 100 lirayı buluyor. Süt ve süt ürünleri dahil pazardan alarak evime dönüyorum. Aldığım ürünler de bir hafra da bana bunlar yetiyor."

Dilber BAHADIR