Avrupa Birliği Hibe Projeleri destekli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, İlkadım Belediyesi, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) katkılarıyla düzenlenen, Samsun Lokantacılar Odası'nın yürüttüğü Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesinde mutfak çalışmaları hummalı biçimde devam ediyor.

GENÇLERE İSTİHDAM


Gençleri mesleğe hazırlamak için ciddi bir uğraş verdiklerini kaydeden Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı, ''Arzumuz, Samsun'u turizm şehri yapacağız diyen insanların kursu gelip görmeleri. Henüz bu kapıdan girmeyen, burada neler yapıldığını bilmeyen insanlar var. Burada 4 ayrı sınıfta eğitim veriyoruz. 78 gencimiz bu kursta mesleğin tüm inceliklerini öğreniyorlar. Türkiye'de ilk ve tek olan bu kursumuzun bir okul gibi devam etmesini isteriz. Yeni mekanlar açılıyorsa sürekli ihtiyaç olacak. Şu anda büyük bir emek veriyoruz. Seçilmiş yöneticilerimizle kurs bittiğinde yeniden değerlendirme yapacağız. Ne kadar değer gördüğünü o zaman göreceğiz'' diye konuştu.

EN BÜYÜK HAYALİ PASTAHANE AÇMAK
Pastacılık kursuna katılan Alev Nilgün Köse, pastacılığın bütün inceliklerini kursta öğrendiklerini belirterek, ''Daha çok şey öğreneceğiz. Önceden de pastacılığa ilgim vardı. En büyük hayalim pastahane açmakta. Dışarıda eğitim alsaydım çok masraflıydı. İyi ki bu projeye dahil olmuşum. Şu anda en büyük amacım kursu başarıyla bitirmek ve Samsun'da bir pastahane açıp esnaf olmak'' ifadelerini kullandı.

YEMEKLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE
Lokantacılar Odası Genel Sekreteri ve proje yetkilisi Elmas Odabaş, projenin şubat ayında sona ereceğini söyleyerek, ''Burada yapılan yemekler de yardıma ihtiyacı olan ailelere veriliyor. Sosyal hizmetlerden ihtiyacı olan insanların listesini aldık, her gün başka bir aileye kurstaki 4 ayrı sınıfta pratik uygulamalardan elde edilen yemekleri tek tek götürüyoruz'' dedi.

Zerrin SOMUNCU