Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Samsun'da bazı bölgelerde yoğun olarak yer alan Arapça tabelalı işyerlerine yaptırım uygulayacaklarını söyledi. Çakır, ''Hem Arapça hem de Türkçe kullanmaları için estetik kurulumuzdan karar çıkaracağız'' dedi



Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Samsun'da bazı caddelerde yer alan sadece Arapça tabelalı işyerlerin için esnaf odalarından gelen tepkilerin Haber Gazetesi sayfalarında yer almasından sonra konuyla ilgili yaptırım uygulayacaklarını söyledi. Çakır, artık yalnızca Arapça tabela kullanılmayacağını tabelalarda kesinlikle Türkçe de kullanılacağını söyledi.

YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ


Samsun Büyükşehir Belediyesi estetik kurulundan karar çıkaracaklarını söyleyen Çakır, ''İlçe belediyelerimize de bu kararı ileteceğiz. 15 metre ve üzerindeki cadde ve sokaklar Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, onun altındakiler de ilçe belediyelerinde. Bu konuyla ilgili yaptırım kararı alacağız. Ülke genelinde Arap harflerini kullanan 3 milyon insan var. Samsun'da da Irak'tan, Suriye'den gelen birçok insan var. Onlarında sıkıntı çekmemesi adına Arapça tabela kullanacaklar ama kesinlikle Türkçe olmak üzere ikisini birlikte kullanmaları yönünde yaptırım uygulayacağız'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU