Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezlerinde yeniden yapılanmaya gitti.

81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmaların da yapılacağı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, akademik çalışmaların müfredat kapsamında yapılacağını belirterek, "Gençlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla hareket edeceğiz.Gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi ve topluma faydalı nesiller olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz'' diye konuştu.

FAYDALI NESİLLER
Gençlik merkezlerinde gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendiği belirtildi. Bu temaların 'değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyeleri'den oluştuğu kaydedildi.

Gençlik merkezlerindeki yeni yapılanmayı anlatan Bakan Çağatay Kılıç, gençlik merkezlerinde yeni döneme ilişkin değerlendirme yaparken, "Gençlik merkezleri aracılığıyla gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi, topluma faydalı nesilleri yetiştirmeyi hedefledik. Gençlik merkezlerinde gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Aynı zamanda gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gençlere rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz'' diye konuştu.

ÜNİVERSİTE KULÜPLERİ MANTIĞIYLA ÇALIŞACAĞIZ
Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti: "Yeni dönemde başlatılan gençlik merkezleri akademisi çalışması ile gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda gençlerin olaylara, çevreye ve diğer bireylere karşı olan tutum ve davranışlarda insani, ahlaki, kültürel ve toplumsal duyarlılığının arttırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.Nicelikten önce niteliğe önem veriyoruz. Akademik temalar için alanında uzman zümre başkanları belirlendi. Yapılacak faaliyetler ve verilecek eğitimler artık bir müfredat kapsamında yürütülecek. Gençlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla da yürütmeye çalışacağız.''

İŞTE 6 TEMA

Değerler atölyesi: Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkanı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu'nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.

Dil Eğitimleri Atölyesi: Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiyesini inşa ederken daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere İngilizce, Arapça yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.

Dini İlimler Atölyesi: Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah'ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Nebiler Silsilesi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

İnovasyon Atölyesi: Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkanlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor.

Sosyal Bilimler Atölyesi: Sosyal bilimler atölyesinde farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Kişisel Gelişim Atölyesi: Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar.