Özat, "Kone'nin transferin twitterdan öğrendim. Devre arasında kampa gitmek istemediğimi söyledim. Ama başkan 10 maçta kaybetsek bana inancının sonsuz olduğunu söyledi" dedi

TRANSFERİ TWİTTER'DAN ÖĞRENDİM
Samsunspor'dan istifa edip, hemen Mersin İdmanyurdu ile anlaşan Ümit Özat, gider gitmez Başkan Erkurt Tutu hakkında açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından yaşadıklarını ve istifa gerekçelerini sıralayan Özat, şunları söyledi: "Sezon başında Erzurum kampından sonra takıma izin verdigimde Kone'nin transferini twitterdan öğrendim. Samsun'a döndüğümde başkana transferi niye twitterdan öğrendiğimi sordum. Başkan ise sürpriz yaptığını söyledi. Bende kendisine gömlek ya da pantolon almadığımızı böyle sürpriz olmayacağını söyledim."

BAŞKAN TUTU'YU SUÇLADI
"Göztepe maçına gitmeden lider durumdaydik ve takıma izin vermiştim. Kendisi kaleci antrenörü Yunus Şenocak'ı arayıp Furkan'a
antrenman yaptırdı. Neden böyle bir şey yaptığını, bunun doğru olmadığını ve görevi bırakmak istediğimi söyledim. Benim bu talebimi kabul etmediler. O zaman kaleci antrenörünün gönderilmesi gerektiğini yoksa benim gideceğimi söyledim. Büyük ısrarlarla, inanarak görevime devam ettim. Hem Balıkesir maçı sonrası hem de devre arasında Ankara'da yaşayan iki Samsunlu dostlarımızla oturduk. "

KAMPA GİTMEK İSTEMEDİM
Kampa gitmek istemediğimi bir değişiklik gerektiğini söyledim. Kendisi galibiyetin mağlubiyetin önemli olmadığını 10 maçta kaybetsek bana inancının sonsuz olduğunu söyledi. Aslında çok daha ileri gidilirse istifa etmem için belki yazdıklarımın 50 katı sebebler vardı. Sonuç olarak eski kulübümü yöneten değerli büyüklerim internet sitesinde istifamı kabul ettiklerini açıklamalarına rağmen fesih yazısını imzalamadılar.
Tek taraflı fesih yapmak durumunda kaldım. İnanmayanlar Yunus hocaya ve Furkan'a sorabilirler."

Muhammet ÇAVUŞOĞLU