AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesindeki köyüne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 'Ömer Halisdemir Parkı'nın açılış törenine katıldı.

KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kahraman şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir adına, şehidin memleketi Niğde'nin Bor ilçesinde 8 bin metrekarelik alana park kuruldu. Parkın açılış törenine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, açılış öncesinde Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret ederek, dua etti.

ADI YAŞATILACAK

Ardından parkın açılış töreninde konuşan Çiğdem Karaaslan, Ömer Halisdemir'in milletin kaderini belirleyen bir kahraman olduğunu belirterek, ''15 Temmuz 2016 hakikaten çok karanlık bir geceydi. O karanlık gecenin aydınlık bir sabaha ulaşmasına vesile olan kahraman şehitlerimizden Ömer Halisdemir'in baba ocağındayız bugün. Ondan, tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun. Bugün onun ismini yaşatacak eserin bir park olmasını çok anlamlı buluyorum. Çünkü nesiller boyu bu park yaşayacak, çocuk cıvıltıları dolduracak içini tıpkı bugün gibi. Ağaçlar büyüyecek ve onların altında nice Ömer Halisdemirler yetişecek'' dedi.

Parkın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri Ömer Halisdemir'in babasını tedavi gördüğü hastanede, annesini evinde ziyaret ederek, abisiyle bir süre sohbet etti.