Gaziantep'te polisin hücre evine düzenlediği baskın sırasında patlama meydana geldi. Polisle teröristler arasında çıkan çatışma devam ediyor.

Gaziantep Üniversite Bulvarı'nda bir hücre evine düzenlenen operasyonda patlama meydana geldi. Patlama sonrasında bölgede çatışma yaşandığı öğrenildi.

Yakalanmamak için kendini patlattığı iddia ediliyor

Antep'te Beşyüzevler Mahallesi'nde hücre evine düzenlenen operasyonda iki canlı bombadan bir tanesinin yakalanmamak için kendini patlattığı iddia ediliyor.

Bir canlı bomba yakalandı

Bölgeden gelen ve resmi olmayan bilgilere göre, 2 canlı bombadan bir tanesinin yakalandığı, diğerinin ise kendini patlattığı belirtiliyor.

Yaralı polisler var

Gaziantep'te polis ekiplerinin bir hücre evine baskını sırasında canlı bomba kendini patlattı. Patlamada aralarında polislerin de bulunduğu 10'dan fazla yaralının olduğu iddia edildi.

Operasyonda ikinci canlı bombanın ise polisle çatıştığı öğrenilirken, patlamada yaralı polislerin durumu hakkında bilgi alınamadı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları yönlendirildi.

2 Özel Harekat polisi şehit oldu iddiası

Gaziantep Pusula Gazetesi'nin iddiasına göre patlamada 2 Özel Harekat polisi şehit düştü...

Şamil Tayyar '2 şehidimiz var' dedi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Gaziantep'te DEAŞ'in hücre evine baskın sırasında canlı bomba kendini patlattı, 2 şehidimiz var, Cennette mekanları yüce olsun. Bir aydır takip edilen canlı bomba kaçırılsaydı büyük facia yaşanabilirdi. Canları pahasına faciayı önleyen yiğit polisler destan yazdılar.' ifadelerini kullandı.


İlk belirlemelere göre 2 polis şehit, 5 polis, 3 sivil yaralı

Gaziantep'te polis ekiplerinin bir hücre evine baskını sırasında canlı bombanın kendini patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 2 polis şehit olurken 5'i polis 8 kişi yaralandı.

Gaziantep Üniversitesi karşısındaki 500 Evler Mahallesinde tespit edilen hücre evine polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Zırhlı polis araçları eşliğinde yapılan baskın sırasında canlı bombanın kendini patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 2 polis şehit olurken 5 polis, 3 sivil yaralandı.

Gaziantep Valisi Yerlikaya: '3 polis şehit, 4 polis, 4 sivil yaralı...'

Gaziantep'teki patlamada 3 polis şehit düştü. Acı haberi, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya verdi.

Yerlikaya, bir süredir Alevi Kültür Derneği'ne yönelik canlı bomba eylemi olacağı ihbarının bulunduğunu ve ekiplerin bu ihbara yönelik buldukları hücre evine baskına gittiğini ifade etti. Operasyon için harekete geçen polislerin çalışması sırasında canlı bombaların kendilerini patlattığını belirten Yerlikaya, 'Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı.' dedi.

Operasyon bölgesinden ilk fotoğraf: