Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Tren Garı'dan Tekkeköy kavşağına kadar yapılan 14 kilometrelik bölüm için yağmur altında kutlama programı gerçekleştirildi. Programa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Samsun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TOPLU AÇILIŞA DAVET
Protokol üyeleri, kutlamanın gerçekleştiği Tekkeköy durağına tramvayla gelirken, yoğun yağış nedeniyle program kısa tutuldu. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Bugün bizleri belki de yüzyılın hizmetiyle buluşturduğuna inandığım, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve mesai arkadaşlarına, ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bugün bir tarihi ana tanıklık ediyoruz. Davetimizi kırmayarak buraya gelen misafirlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu yüzyılın yatırımının, şehrimizde ve ilçemizde gelişen, temeli atılan bütün yatırımların açılışını inşallah Başbakanımızla gerçekleştireceğimiz o anlamlı güne hepinizi tekrar aynı heyecanla bekliyor olacağım" diye konuştu.

KARAYOLUNA ALTERNATİF
Protokol daha sonra geldiği tramvaya tekrar binerek geri döndü. Tramvayda gazetecilere açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun-Tekkeköy arasındaki hattın test sürüşlerini yapıyorduk. Bugünden itibaren ise ticari olarak işletmeye başladık. Bu hattın çalışması, sanayi bölgelerine tek ulaşım seçeneği olan karayoluna alternatif oldu" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU