Musul'un kuzeyinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlarına devam eden Irak ordusuna takviye birlikler gelmeye devam ediyor. Irak ordusunun terörle mücadele birlikleri bölgeye sevk edildi. Birliklerin geçişleri sırasında zırhlı araçlarına taktıkları Şii flamaları dikkat çekti. Birliklerin, Bağdat'tan Bertalla bölgesinde DAEŞ ile mücadele Irak ordusuna takviye gittikleri belirtildi.

Birliklerdeki Şii flamalarının 'ortak' operasyonda takılmasının nedeni anlaşılamazken, mezhep temelinde bölünen Ortadoğu aktörlerinin Musul operasyonunda da mezhep temelinde ayrıldığı gözler önüne serildi.

Türkiye'nin binlerce Türkmen'in yaşadığı Musul'da yaşanabilecek olan mezhepçilik kavgası endişesinde ne kadar haklı olduğu da, Irak ordusu zırhlı birliklerinde bulunan flamalardan net bir şekilde ortaya çıktı.

Öte yandan Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için başlatılan operasyona havadan destek veren Iraklı F16 uçaklarının bombalarına 'Irak'ın şehitleri adına' yazıldı.

Peşmerge ve Irak Ordusu'nun yürüttüğü Musul Operasyonu 3. gününde devam ederken, Musul kent merkezindeki DAEŞ hedeflerini vuran Irak Hava Kuvvetleri'ne ait F16 uçaklarının bombalarına çeşitli mesajlar yazıldı. Bombalara Arapça olarak 'Irak'ın şehitleri adına', 'Musul bizim gelecek zaferimizdir', 'Musul kurtarılıyor' yazıldı.

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise yaptığı açıklamada, 'Musul'daki halkın hayatını riske atmamak ve altyapıya zarar vermemek için doğru istihbarat elde edilerek tam hedefler vuruluyor' dedi.