Türkiye Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'u konuk eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, bir ara 16 sayılık farkı yakaladığı maçı 81-79 kaybederek ligdeki üst üste ikinci yenilgisini aldı.

FARKI KORUYAMADI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) 4. haftasında Türk Telekom'u ağırladı. İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanan maça iki takımda skorer bir oyunla başlarken ilk periyotu Samsun ekibi, 27-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte 16 sayılık farkı yakalayan Anakent, Ankara temsilcisinin 13-0 serisine engel olamasa da soyunma odasına 43-40 avantajlı gitti.

SON ÇEYREKTE YENİLGİ

Üçüncü çeyreği de 64-58 üstün tamamlayan Kırmızı-Beyazlılar, son periyotta rakibin yabancı oyuncularını durduramadı. Hakemlerin kritik kararları ve taktik faulleri iyi değerlendiren Türk Telekom, Anakentspor'u 81-79 yenmeyi başardı. Samsun ekibinde Hazer Avcı 18 sayı, Drame 16 sayı-14 ribaund ve Smith 17 sayı ile oynarken, Türk Telekom'da ise Mckee 20 sayı-12 ribaund ve Teague de 22 sayı ile takımına maçı kazandırdı.

TELEKOM'A DESTEK TEPKİSİ

Samsun Türk Telekomspor oyuncuları ve aileleri, Anakentspor - Türk Telekom mücadelesinde tribündeki yerlerini aldı. Mavi-Beyazlı kulüp, Samsun'da faaliyet göstermesine rağmen bağları olduğu Ankara takımını desteklemesi tribünlerden tepki çekti.

HAKEME İSYAN

Karşılaşmanın hakemleri son periyotta verdikleri kararlarla Anakentspor teknik heyetini ve Samsunlu basketbolseverleri isyan ettirdi. Mücadelenin son bölümlerinde iki kritik kararı Telekom lehine veren Ruhi Nezihi Soydan, Abdullah Koputan ve Tolga Edis üçlüsüne Anakentspor Başantrenörü Ayhan Kalyoncu uzun süre itiraz etti.

ÖZTÜRK İÇİN SAYGI DURUŞU

Anakentspor - Türk Telekom mücadelesi öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Samsun Canik Belediyespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk için saygı duruşunda bulunuldu.

Tugay BAŞSAN