Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı'nın önderliğinde 1982 yılında temeli atılan, 2002 yılından itibaren de Dilek Sabancı'nın liderliğinde Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) çatısı altında yol alan Özel Olimpiyatlar Türkiye ekibi, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Ülke Direktörü Didem Ünsur, Bölge Geliştirme Sorumlusu Meryem Gezer Sevinç, İletişim ve Kaynak Direktörü Atıl Berk, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu tarafından ağırlandı.

170 ÜLKEDE 4.4 MİLYON SPORCU
Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin, tüm Dünya'da 170 ülkeye yayılmış 225 kurum kanalıyla, 4.4 milyon özel sporcuya ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar'ın (Special Olympics) Türkiye'deki kuruluşu olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, "Türkiye'nin 68 ilinde 15 bine yakın sporcuyla yolumuza devam ediyoruz. Amacımız zihinsel engelli bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirerek, sporu bir araç olarak kullanıp, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlayarak, fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına ve spor dışında çeşitli etkinliklerle toplumla ilişkilerini güçlendirerek sosyal hayata katılımlarını sağlamak. Bizlere ilgilerini esirgemeyen Hülya Hacıoğlu'na ve Haber Medya çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HACIOĞLU'NDAN DESTEK SÖZÜ
Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özel Olimpiyatlar Türkiye'ye ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtip çalışmalarında başarı diledi. Hacıoğlu daha sonra ekibe Haber Medya'nın Borkonut Niş İş Merkezi'ndeki yönetim ofislerini gezdirdi.

Barış BUDANOĞLU