Samsun İŞKUR Müdürlüğü'ne aylar önce iş başvurusu yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ve çalışanlar tarafından rencide edildiklerini öne süren bir grup engelli vatandaş İŞKUR binasının önünde yetkililere tepki gösterdi.

7 AYDIR İŞ YOK
7 aydır İŞKUR'a gelerek iş aradıklarını söyleyen Bayram Mamaş ''Buraya gelmek için harcadığımız paralar hep cebimizden gitti. Burada bizimle alaylı konuşuyorlar, dalga geçiyorlar. Bizim adımızı alıp, iş vereceğiz deyip sevindiriyorlar ama sonra kurula veriyorlar. Haber de vermiyorlar. Ne yapmamız gerekiyor? Hepimizin bir engeli var. Herkesin hakkını arıyoruz. Ne iş verirlerse versinler yapmaya razıyız. Sesimizi duyurmak için ne gerekirse yapacağız. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz'' dedi.

MEMURLAR RENCİDE EDİYOR
27 yıldır engelli olduğunu ve aylardır iş aradığını söyleyen Murat Karaca, ''Müfettişe gittik, orada bir kişi 'Karadenizli değil misiniz, böyle olursunuz' dedi. O kişi İŞKUR'da çalışmadığını söyledi ama bizi hemen aşağıya indirdiler. Burada engelliye hitap etmiyorlar, azarlıyorlar. İŞKUR önceden böyle değildi, çok değişti. Bazı danışmanlar ve memurlar bizi azarlayıp rencide ediyorlar. Ya İŞKUR yapacak görevini ya da biz'' ifadelerini kullandı.

UMUTLANDIRIYORLAR
İŞKUR danışmanından görüşme talep ettiği halde görüşemediğini ifade eden Mustafa Şahin ise, ''Geçen hafta görüşenler daha da görüşmesin diyorlar. Görüşmeye gerek yok diyorlar. Ama benim bu hafta da görüşmem gerekiyordu. O zaman gelmeyin buraya neden geliyorsunuz, yalandan insanları umutlandırıyorlar. Heyecanla haber bekliyoruz onlardan. Yaşımın 50 olmasını yüksek buluyorlar. Biz buraya yaş değil iş için geliyoruz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU