29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93.yıl dönümü töreni Hükümet Konağı Kaymakamlık makamında Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel'in tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Alaçam'da da coşkuyla kutlandı. Tebrik ve Kabullerin ardından İlçe Şehir Stadyumu'nda düzenlenen programla kutlamalar devam etti.
Stattaki törene Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Hadi Uyar, Garnizon Komutanı Murat Şenyurt, Cumhuriyet Başsavcısı Aziz Kocaağa, İlçe Emniyet Amiri V. Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Sarı, daire amirleri, kamu kurum kuruluş yetkilileri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Belediye Başkanı Hadi Uyar ile birlikte öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemi belirten konuşma Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından yapıldı. Yüksel, 'Bugün Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümü. Bugün, yeryüzünde ve bu coğrafyada öz gücümüz ve onurumuzla Türkiye Cumhuriyeti adıyla yeniden ışıldamaya başladığımız gün. Bugün Cumhuriyetin kuruluş temellerinin ne kadar sağlam attığı ilkelerini ne kadar gerçekçi olarak ihdas ettiği bir kez daha orta çıkan Atatürk'ümüzün adını yeniden minnetle anacağımız bir gün. Bugün ülkemizin en büyük bayramı. Çocuklarımızı, gençlerimizi Cumhuriyetimizin çalışkan savunucuları olarak yetiştirmeye devam etmeliyiz' dedi.
Törende wushu gösterisi yapıldı ve şiirler okundu. Yağmura rağmen devam eden kutlama programı tüm okulların katılımı ile bando eşliğinde tören geçidiydi son buldu.
Törene ayrıca Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Sarı ve vatandaşlar katıldı.

Alaçam’da Cumhuriyetin 93. yılı kutlandı