Samsun'da 2008 yılından itibaren eğitim hayatını sürdüren Şahinoğlu Koleji'nin Genel Müdürlük görevine getirilen 44 yıllık öğretmen Sezen Kılınç, kendisi ve okulunun hedeflerini anlattı. Kılınç, okullarını 2 yıl içerisinde Samsun'un en hızlı yükselen okulu haline getireceklerine olan inancını dile getirdi.

GENELDE SAMSUN'DA ÇALIŞTIM
Kendisinin uzun yıllardır eğitim hayatı içerisinde bulunduğunu ifade eden Şahinoğlu Koleji Genel Müdürü Sezen Kılınç, "Ben 44 yıllık öğretmenim. Genelde Samsun'da çalıştım. 24 yıl devlette çalıştıktan sonra emekli oldum. Emekli olduğumdaki ilk çalıştığım okul yine burasıydı. O zamanki adıyla Özel Ar'dı. Daha sonra buradan Ezgililer Okulu'na kurucu müdür olarak gittim. Orada 13 yıl görev aldım. Daha sonra karşılıklı gördüğümüz lüzum üzerine bir ayrılık gerçekleşti. Herhangi bir kırgınlık olmadan, saygı çerçevesinde ayrıldık. Hala da görüşüyoruz. Şimdi Şahinoğlu Koleji'ndeyim ve Genel Müdürlük görevini yürütüyorum" dedi.

HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK
Şahinoğlu Koleji'nde görev alma sürecinden de söz eden Kılınç, "Önceki okulumdan ayrıldıktan sonra çeşitli okulların benimle ilgisi de oldu, hepsine teşekkür ediyorum. Ancak Şahinoğlu ile ilgili bir geçmişim olduğu için, burası ilk görev yerim olduğu ve bana daha çok ihtiyaç olabileceğini düşünerek burayı tercih ettim. Okulun Müdürü Ulaş Sağırkaya benim çok eski dostum. Şahinoğlu'nu tercih sebeplerimden biri de bu oldu. Birlikte bu okulda yenilikler yapabiliriz diye düşünerek geldim. Ancak geldikten sonra çok mutlu oldum. Çünkü şimdiye kadarki gördüklerimin içinde hiçbir olumsuzluğa rastlamadım. Belki reklam, tanıtım kısmında eksiklikler nedeniyle bu başarı duyulmadı. Bunu aşmak, okulumuzu daha iyi tanıtmak için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

ONUR DUYUYORUM
Okulun akademik ve sosyal başarılarının üst düzeyde olduğunu belirten Kılınç, "Eğitim kurumlarının başarısı çok başlık altında konuşulabilmeli. Ben Şahinoğlu'nda bunu gördüm. Bir öğrencimiz TEOG'da, bir öğrencimiz de boks gençler kategorisinde Türkiye 1'incisi oldu. Yine Erkek voleybol takımımız İl birinciliğini elde etti. Yaşam başarısı, davranış başarısı, akademik ve sosyal başarı, Şahinoğlu'nun geçmişine baktığımızda bu başarıların hepsini görüyoruz. Zaten eğitim öğretim kurumları olarak biz mutlu ve başarılı çocukları yetiştirmek için yola çıkmış kurumlarız. Hem çalıştığım okullar, hem Şahinoğlu bu mantıkla eğitim hayatını sürdürmektedir. Öğrenci davranışlarını izlediğimde bu kazanımları görüyorum. Ben de böyle iyi bir okula genel müdür olmaktan onur duydum" dedi.

KAZANIMLARI SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ
Okullarının her alanda başarılı bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Kılınç, "Özel okul velilerinin tabi ki akademik başarı beklentisi vardır. Ancak Şahinoğlu Koleji, sosyal aktivitelerde de çok üst düzey bir okul. Keman, bale, drama, satranç, yüzme, voleybol, basketbol, tenis, boks gibi birçok sosyal aktivitenin uygulandığı bir okul. Bizler eğitimin içerisinde var olan kazanımları sağlamakla yükümlüyüz. Bunu sağlayabilmek için de yeterli bir binamız var. Bunu daha da geliştirmek için yeni bir bina aldık. Eski Çarşambalılar Derneği'nin bulunduğu binayı satın aldık. Restorasyonunu sürdürüyoruz. Faaliyete geçtiği zaman belki de ilk konak okul olacak. Bizler bulunduğumuz yerden daha yukarıya çıkabilmek için projelerini üreteceğiz. Eğitim sektörü çok hızlı gelişen bir sektör, geride kaldığınızda zarar öğrencilere, dolayısıyla topluma verilmiş olur. O yüzden hızla değişen bu sektörü yakından takip ederek, Şahinoğlu Koleji'ni ekip olarak, 2 yıl içinde Samsun'un en hızlı yükselen özel okulu olacağı ile ilgili inancım sonsuz" ifadelerini kullandı.

12 MART'TA BURSLULUK SINAVI
Öte yandan Sezen Kılınç, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kontenjanlarının tümünün dolu olduğunu, yeni bina ile birlikte kontenjan artırımına gideceklerini söyledi. Ayrıca Kılınç, 12 Mart 2016'da kurumun bursluluk sınavı yapacağını ifade etti.

ŞAMPİYONLARA ÖDÜL

Şahinoğlu Koleji, TEOG 1'incisi Ömer Çağla, Boks Gençler 57 kiloda 1'inci Ayşenur Yılmaz ve Samsun İl 1'incisi Erkek Voleybol Takımı için, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz'ın da katıldığı bir tören düzenledi. Kurum binasındaki törene Atlamaz'ın yanı sıra İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Yüceer, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞARI EKİP İŞİDİR

Ödül töreninde bir konuşma yapan Genel Müdür Sezen Kılınç, "Ben burada yeni olduğum için bu başarıda emeğim yok. Ancak bu başarı Şahinoğlu Koleji eğitim ekibine aittir, onlara teşekkür ediyorum. Başarı ekibin işidir, başarısızlık varsa yöneticiler sorumludur diye düşünüyorum. Başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu başarılarının devamını diliyorum" dedi.

HABER MEDYA'DAN TEBRİK...

Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu ile Reklam Satış Temsilcisi Özlem Tural, Şahinoğlu Koleji Genel Müdürü Sezen Kılınç'ı ziyaret ederek yeni görevinde başarı diledi.

KAYMAKAMDAN TAVSİYELER....

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Barış BUDANOĞLU