Fındık Tarım Satış Kooperatifleri (FİSKOBİRLİK) Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Entegre Fındık İşleme Tesisleri'nde gerçekleştirilen Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, FİSKOBİRLİK'in dünyanın en iyi kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Katıldıkları uluslararası fuarlarda bu tepkiyi aldıklarını belirten Bayraktar, "Bölgede alamıyorsak bile gittiğimiz fuarlarda o tepkiyi alıyoruz. 'FİSKOBİRLİK' deyince, dünyanın en iyi kooperatiflerinden biri muamelesi gösteriliyor" diye konuştu.

DÜNYADA ÖRNEKLERİ VAR

Fındığın, Türkiye'nin toplam tarımında yüzde 30'luk payı olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: "Dile kolay, 'bir kere bu ürünü kendi haline bırakalım' demek bile, doğru bir şey değil. Türkiye'de serbest piyasa var mı? Örnek veriyorum, isim de veriyorum Ferrero bugün istenilse 'Türkiye'de en büyük' denilebilir mi? Evet, denilebilir. Hani serbest piyasaydı. Böyle bir şey yok, 'fındığı bu şartlarda serbest piyasaya bırakmak' demek, aslında devletin, FİSKOBİRLİK'in, onun bunun tekelinden alıp, aslında şunun tekeline vermek demektir. Fındıkta müdahale alımı olsun istiyorum ancak bunu, 'FİSKOBİRLİK yapsın' demiyorum. Niye istiyorum? Bu ABD'de yapılıyor, dünyada örnekleri var bu işin. Ben illa ki 'müdahale alımı olsun' anlamında söylemiyorum ama stok kontrolünü mutlaka böyle bir üründe ya devletin ya da devletin kontrol ettiği bir kurumun yapması lazım."