Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversite İstasyonu'nda OMÜ Öğrenci Konseyi ile birlikte yaptıkları kampanyayı tanıtan SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, öğrencilerin kampanyaya katılarak 20'lik veya 50'lik binişlerde Üniversite-Tekkeköy arasının 1 lira 50 kuruş olduğunu söyledi.

Bu kampanyanın sadece üniversite öğrencilerinin değil, tüm öğrenciler için geçerli olduğunu ifade eden Kadir Gürkan, 'OMÜ Öğrenci Konseyi'nin bizimle beraber yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 90 bin civarında Eğitim Samkart kullanıcısının bizden beklentilerini ilettiler. Birlikte masa başı toplantıları yaptık. Zaman zaman sahaya çıkıp incelemelerde bulunduk. Daha sonra birlikte bir karar verdik. Eğitim Samkart kullanıcısı yolcularımıza 20'lik veya 50'lik binişler vererek, iade işlemlerinde uğraşmaması ve öğrencilerimizin en çok istediği indirim yapılmasıydı. Büyükşehir Belediye Başkanı ve SAMULAŞ Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın onayı ile öğrencilerimize bu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanyada eğitim Samkartlı yolcularımız faydalanabilecek. Kendileri normal yüklemenin dışında, kampanya yüklemesi yaptıklarında 20'lik veya 50'lik binişlerde 1.5 TL'ye OMÜ'den Tekkeköy arasına kadar seyahat etme hakkına sahip olacaklar' dedi.

Kampanyanın devam etmesi için öğrencilerin ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizen OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Sarıalioğlu, 'OMÜ Öğrenci Konseyi olarak öğrenci arkadaşlarımızın bize olan talepleri doğrultusunda SAMULAŞ yöneticilerinden randevu istedik ve kısa süre içerisinde yaklaşık 3 tane toplantı yaptık. Hem üniversite öğrencilerimizin daha çağdaş bir ulaşımla, hem de daha güvenli bir şekilde üniversiteye geliş ve gidişlerini sağlamış olacağız. İnşallah bu hizmetlerin devamını bekliyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın raylı sisteme daha fazla ilgi duymalarını bekliyoruz' diye konuştu.