Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sobalı evlerde yaşayan vatandaşların karbonmonoksit gazından korunmaları amacıyla bir çok proje üreten Şehitkamil Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda 32 sosyal tesiste eğitim gören kursiyerlere karbonmonoksit detektörü dağıtımına başladı. Karbonmonoksit gazından kaynaklı zehirlenmelerin önüne geçmek isteyen Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğinde sosyal tesislerde çeşitli seminerler düzenledi. Pirsultan Sosyal Tesisinde düzenlenen detektör dağıtım töreni öncesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından seminer verildi. Seminerde vatandaşlara soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulunan ekipler, karbonmonoksit detektörlerinin doğru şekilde kullanılmasıyla ilgili bilgiler verdi. Cihazın sobadan bir buçuk veya iki metre uzaklıkta bir duvara monte edilmesi ve cihazların üstünün sürekli temiz tutulması gerektiği bilgisi verildi. Karbonmonoksit detektörlerinin doğru bir şekilde kullanılması halinde büyük ölçüde hayat kurtardığının altını çizen ekipler, cihazların zaman zaman çalışıp, çalışmadığını öğrenmek için kontrol düğmesinden bakılması gerektiğini söyledi. Soba kullanımına ilişkin de tavsiyelerde bulunan ekipler, detektörün yanı sıra sobaların da kurallara uygun kullanılmasına özen gösterilmesini istedi.
''Soba kullanımı konusunda daha dikkatli olacağız''
Verilen eğitimlerden ve dağıtılan karbonmonoksit detektörlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Pirsultan Sosyal Tesisi Aile Merkezi kursiyerleri, 'Şehitkamil Belediyemiz tarafından soba zehirlenmelerine karşı seminer düzenlendi. İtfaiye ekiplerimiz, sobayı nasıl yakmamız konusunda, baca temizlenmesi konusunda ve dağıtılan detektörleri nasıl kullanmamız konusunda bizlere gerekli bilgiler verdiler. Verilen eğitimler doğrultusunda, doğru bildiğimiz birçok şeyin aksine yanlış olduğunu öğrendik ve bu konuda aydınlanmış olduk. Daha önceleri sobayı duvar dibine kurarken, aldığımız eğitimle birlikte bunun yanlış olduğunu, duvar ile soba mesafesinin en az 1 metre aralıklı olması gerektiğini, soba borularında iki dirsekten fazla kullanılmaması gerektiğini öğrendik. Geceleri sobaya kömür atılmaması gerektiğini, sobanın altının kapatılmaması gerektiğini, ayda en az bir defa mutlaka soba borularını ve bacayı temizlememiz gerektiğini öğrendik. Bundan sonra soba kullanımı konusunda daha dikkatli olacağız. Şehitkamil Belediyemize böylesine güzel bir seminer düzenlemesinden ve dağıttıkları detektörlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
Şehitkamil Belediyesi, kış ayları süresince 32 sosyal tesiste eğitimlere ve karbonmonoksit detektörü dağıtımına devam edecek.

Şehitkamil’de karbonmonoksit detektörü dağıtımı başladı