Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı kerim tilaveti ile başladı. Öğrenciler tarafından Şehit Mehmet Güder'in hayatı anlatıldı. 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından Bafra İmam Hatip Ortaokul Müdürü Erol Bozdemir okul hakkında bilgi verdi. Bozdemir, okullarına kütüphanenin kurulmasından dolayı İstanbul Fatih İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz ve yönetimine teşekkür etti.
15 Temmuz Şehidi Mehmet Güder'in oğlu İbrahim Güder, babasının şehit olduğu geceyi anlatarak böyle bir gecenin bir daha yaşanmamasını diledi. Güder, 'Askerlerin köprüleri kapatarak sivillere müdahale yaptığını ben ve kardeşlerim televizyondan izledikten sonra birlikte Atatürk Havaalanı'na gittik. Orada bana telefon geldi 'babanız Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı' diye. Hastaneye kardeşlerimle birlikte gittiğimde babamın helikopterden açılan ateşle şehit olduğunu öğrendik. Babamın isminin yaşatılmasından dolayı çok mutlu oldum, gurur duydum' dedi.
AK Parti Fatih Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz, '15 Temmuz öncesi kitap projemiz vardı, bunu nereye yapalım diye düşünürken 15 Temmuz sürecini yaşadık. Projemizi hayata geçirmek uzadı. Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu açıldığını duyduk. İrtibata geçerek kitaplarımızı buraya gönderdik. Bunun için de 15 Temmuz şehidimiz Mehmet Güder adına bir kütüphane oluşturduk' diye konuştu.
Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, yeni açılan okulun isim babası olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, 15 Temmuzların bir daha yaşanmamasını diledi.
Konuşmaların ardından Bafra TOKİ Şehit Mehmet Boşnak Ortaokulu folklor ekibi bir gösteri yaptı. Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından yapılan duanın ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra plaket töreni yapıldı.
Açılışa ayrıca Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değirmenci, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şube Başkanı Saadet Var, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Bafra’da Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi açıldı