UEFA'nın 'Elit A' yani en iyi statları arasında yer alacak Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda, A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 Dünya Kupası elemelerindeki Hırvatistan maçının oynanması için girişimlerin başladığı öğrenildi

EN İYİLER ARASINDA
Çim serme işleminin başladığı 33 bin 919 kişilik Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun artık açılması için geri sayım başladı. Samsunspor'un, TFF 1. Ligi'nin ikinci yarısındaki karşılaşmaları burada oynaması için hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de yüklenici firma büyük çaba sarf ediyor. UEFA'nın 'Elit A' yani en iyi statları arasında yer alacak 19 Mayıs Stadyumu için daha açılmadan planlamalar da yapılmaya başlandı.

BAKAN KILIÇ'IN HAYALİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın en büyük hayalinin, Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu olan 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın açılışının yapılacağı bu tesiste, bir de A Milli Futbol Takımı'nın maç oynaması. Bu konuda girişimlerin başladığı öğrenilirken, Türk Milli Takımı'nın 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 9 Eylül 2017'de oynayacağı Hırvatistan maçı için zemin hazırlanmaya başlandığı belirtildi.

SON MAÇ 20 YIL ÖNCE
Samsun'da A Milli Futbol Takımı, tam 20 yıl önce 19 Mayıs Stadı'nda Ukrayna ile karşılaşmıştı. O tarihten bu yana Samsun'da bu düzeyde bir futbol müsabakası oynanmadı. Bakan Kılıç'ın hayali gerçekleştiğinde 20 yıllık bu özlem de son bulmuş olacak.

Yine stadın açılmasıyla birlikte Türkiye Kupası ve Süper Kupa finali gibi bir çok önemli organizasyonun da Samsun'da yapılacağı ve bunlar için de TFF'den söz alındığı belirtildi.

Selçuk KAYA