KESK Dönem Sözcüsü Havva Yurdunuseven Bayzat, Adalet Bakanlığı'nın paylaştığı adli yıl istatistiklerinde çocuğa yönelik cinsel istismarda korkutan tabloyu ortaya koyduğunu söyledi.

Bayzat, TBMM'de görüşülen cinsel istismar yasası düzenlemesi çocuğun üstün yararının korunması ilkesine aykırı'' ifadelerini kullandı.

İSTİSMARDAN 13 BİN MAHKUMİYET VAR
Bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957 olduğunu kaydeden Bayzat, ''Yargıya taşınan istismar vakalarından 13 bin 968 mahkûmiyet kararı çıktı. Türkiye, bu düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülke olacak. Bugün Türkiye'de her 5 evlilikten biri 18 yaşından küçük çocuklarla gerçekleşiyor. Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilinen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. AKP tecavüzcüleri aklayan yüz karası bu yasa müsveddesini geçirmekte kararlı durduğu takdirde tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene kadar direnişte olacağız'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU