Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı hakkında bilgi veren SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu, toplantıda çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarına dikkat çektiklerini söyledi.

SAMİKAD olarak önümüzdeki günlerde çocuk taciz ve tecavüzlerine yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade eden Başkan Uğurlu, bu çalışmayı da yurt geneline yaymayı hedeflediklerini belirtti.

TOPLUM EĞİTİMİ ÖNEM KAZANDI
SAMİKAD'ın gençlerin ve kadınların ekonomiye katılımı ile gelişmişliğin sürdürülebilmesi için gönüllü çalıştığını ifade eden SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu, kadının iş gücüne katılımındaki başlıca sorunlarından birinin de çocuk bakımı olduğunu belirtti.

Uğurlu, 'Milli Eğitimle, velilerimizle, uzmanlarımızla birlikte çocuk, anne-baba, toplum eğitimi önem kazanmaktadır. SAMİKAD olarak kadını iş hayatına ekonomiye katkı sağlamasını istediğimizde çocukların da huzurlu ortamlarda uzmanlar tarafından eğitim almasını temenni ediyoruz. Biz uzmanlarımızla, milli eğitimimizle ana sınıflarında ve ilköğretimde üye uzmanlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN SORUNU
Cinsel taciz ve tecavüz olaylarının artığına dikkat çeken Başkan Uğurlu, çocuk istismarı ve ihmalinin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti. Uğurlu, 'Gün geçmiyor ki bir taciz, tecavüz haberi duymayalım. Bebek ve çocukların da taciz ve tecavüz mağduru olması durumun önemini daha da çok ortaya koymakta. En son Irmak bebeğin başına gelenler hepimizi derinden etkiledi. Sivil toplum örgütleri olarak bu konuda bir şeyler yapmanın gereğini duymaktayız. Özgecan'ı ve diğer birçok kadın ve çocuğu da unutmadık' dedi.

HEDEF, YURT GENELİNE YAYMAK
SAMİKAD olarak önümüzdeki dönemde çocuk taciz ve tecavüzlerine yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını belirten Uğurlu, bu amaçla hem okullarda hem de özellikle sosyoekonomik düzeyi düşük bölgelerde ebeveyn ve çocukları bilgilendireceklerini söyledi. Uğurlu, 'Yine cinsel istismarı önleme çalışmaları içinde çeşitli meslek mensuplarına da bilgilendirmelerde bulunulacaktır. Hedefimiz bu çalışmaları yurt geneline yaymak' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL