Samsun'da korsan sorununun büyüyerek devam ettiğini belirten Samsun Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, bu sorun hakkında sürekli açıklamalar yaptıklarını ancak herhangi olumlu bir gelişmesinin yaşanmadığını söyledi.

Korsan sorunu nedeniyle servis şoförlerinin zor durumda olduğunu kaydeden Binay, yetkilileri bir kez daha göreve çağırdı. Korsan sorununun halen çözülemediğini ve büyüyerek devam ettiğini ifade eden Başkan Binay, 'Biz korsanı şikayet ettikçe C plakalı esnaf yanıyor. Görevli arkadaşların yanından korsan araç geçiyor ancak onlar C plakalı araçlara ceza kesiyor' dedi.

SERVİS ŞOFÖRLERİNE CEZA KESİLİYOR
Samsun Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası'na kayıtlı bin 200 üyenin 550 tanesinin zor durumda olduğunu söyleyen Binay, '550 şoför ceza puanından dolayı ehliyetini vermek üzere. Şoförlerin sermayesi ehliyetleridir. Ehliyetleri olmadan evlerine ekmek götüremezler, bu insanların ehliyetlerine bu kadar ceza neden kesiliyor? Suçları varsa tabi ki kesilsin ama korsanla da mücadele edilmelidir. Biz bu sıkıntıyı gündeme getirdikçe korsanların yerine servis şoförlerine ceza kesiliyor' şeklinde konuştu.

BUNLARIN TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ
Amaçlarının sorun yaratmak değil aksine çözüm bulmak olduğunu belirten Başkan Binay, 'Servis şoförleri artık kontak kapatacak duruma geldi. Şu an 400-420 tane korsan plaka var, saatleri ve güzergahları elimizde, biz bunların temizlenmesini istiyoruz' dedi. Bu sene korsan için göstermelik olarak 1-2 defa denetleme yapıldığını iddia eden Binay, bu denetlemelerin de zayıf olduğunu söyledi.

DENETLEME TABİ Kİ YAPILSIN AMA…
Başkan Binay, 'Her gün servis şoförleri için içtima başlar. Biz bundan şikayetçi değiliz, denetleme tabi ki yapılsın ama korsanla ilgili de denetlemeler yapılsın. Biz çok çaresiz durumdayız ve yetkililerden çare bekliyoruz. İlimizdeki bu konunun yetkililerini göreve bekliyoruz. Elimizde 420 tane plaka var, biz korsan için çözüm istiyoruz' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL