Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, FETÖ/PDY soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu. FETÖ/PDY soruşturmalarında Elazığ'da 712 şahıs hakkında işlem yapıldığını aktaran Başsavcı Korkmaz, 'Bu şahıslardan 397'si tutuklandı, 221'i ise adli kontrolle serbest kaldı. Tutuklandıktan sonra aralarında itirafçıların da yer aldığı 12 şüpheli ise tahliye edildi. 3'üne hiçbir işlem yapılmadı, 6'sı da savcılıktan serbest kaldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan ise 69 şüpheli bulunuyor' dedi.
'Bylock ve Bank Asya hareketleri çok önemli'
Delili zayıf olan, itirafçılar, küçük çocuğu olanlar ve hasta olanların adli kontrol şartı ile serbest kaldığını ifade eden Korkmaz, 'Temel hedefimiz FETÖ'de sevk ve idare kabiliyeti olanlar üzerinde soruşturma yapıyoruz. Birde sivil olup, kamu kurumlarının imamları olarak görev yapanlar var. Bunlar da itiraflarla çözülüyor. Son olarak örgütün emniyet istihbarat imamı yakalandı, tutuklandı. Bize bilgiler geliyor ancak itiraflarla kanıtlayıp ona göre hareket ediyoruz. Örgütte Bylock ve 2013'den sonraki Bank Asya hesaplarındaki hareketler çok somut. Tutuklu bulunanların dosyaları hazırlanıyor, bireysel olarak haklarında açılan davalar önümüzdeki günlerde başlayacak' diye konuştu.
Elazığ'da 33 hakim ve savcının tutuklanarak dosyalarının Ankara'ya gönderildiğini belirten Başsavcı Korkmaz, 1 hakim ile 1 savcının dosyasının ise adliyede olduğunu, Maden ilçe savcısının kaçak olduğunu ve arandığını kaydetti.
Elazığ'da cezaevinde şuanda bin 250 şüphelinin bulunduğunu dile getiren Başsavcı Korkmaz, 'Bunlar da 502'si FETÖ/PDY'den tutuklu bulunanlar. Bu 502'nin 397'si Elazığ'daki soruşturmalarla alakalı, 105'i ise Tunceli ağırlıklı başka illerden gelen şüphelilerdir. Bin kişilik T Tipi Cezaevi'ni açmak için çalışıyoruz. Doğalgaz istasyonunun çalışmaları yapıldı, şirketin merkezinden onay bekliyoruz. Onay geldiği zaman her türlü personelimiz hazır, faaliyete geçecek' diye konuştu.