Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) konut, çalışma hayatı, gelir ve servet, sağlık, eğitim, çevre, güvenlik, sivil katılım, alt yapı hizmetlerine erişim, sosyal yaşam ve yaşam memnuniyetini kapsayan yaşam endeksi sıralamasını değerlendirdi.

HİZMET KARNEMİZ
Başkan Özdemir, 'Türkiye İstatistik Kurumu ilk defa yayımlanan İllerde Yaşam Endeksi'nin açıklanması üzerine ile bireylerin ve hane halklarının yaşamını objektif ve sübjektif göstergeler kullanarak yaşam boyutları ayrımında il düzeyinde ölçmeye, karşılaştırmaya ve zaman içinde izlemeye yönelik bir endeks çalışması yapmıştır. Çalışmanın amacı, ildeki yaşamın tüm boyutları ile izlenmesine ve iyileştirilmesine altlık oluşturacak bir gösterge sistemi geliştirmektir. Bu çalışma, ilin yöneticileri olarak bizlere verilen 'hizmet karnesi' olarak değerlendiriyoruz' diye konuştu.

KOMŞULARDAN ÖNDEYİZ
Sıralamada komşu illerden önde olduklarına değinen Özdemir, 'Amasya il merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükselten alt yapı ve üst yapı hizmetlerimiz şehrimizi ayrıcalık hale getirdiğinin bir göstergesidir. Katı atık bertaraf tesisleri, sıvı atık arıtma tesisleri, sosyal amaçlı yatırımlar, temizlik ve hava kirliliğinden arındırma gibi hizmetlerimiz diğer illere fark atmamızdaki faaliyetlerimiz etkili olmuştur' dedi.