Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, önemli açıklamalarda bulundu. Göreve başladıkları günden bugüne takımla ilgili yapabilecekleri bütün çalışmaları yaptıklarını ifade eden Denizli, 'Kulübümüzün geleceğini sigorta etmek adına adımları attık. Yönetimle her şeyi paylaştık' dedi.
'GÖRÜŞMELER DEVAM EDERKEN UEFA'DAN MEKTUP GELDİ'
Transfere ilişkin değerlendirmelerde bulunan deneyimli çalıştırıcı, 'Önce Ryan Donk transferi vardı. Ben geldikten sonra görüştük, transfer gerçekleşmeden önce de kendisiyle görüştüm. Görüşmeden sonra kontrat imzalandı. Başkanımızla yaptığımız planlamada Donk'un dışında genç olmak üzere tespit ettiğimiz, uzun süre takip ettiğimiz 5 futbolcu vardı. Bunların ikisi genç, diğerleri de takıma geldiği andan itibaren görev yapabilecek düzeyde futbolculardı. Planlamanın içinde Martin Linnes'in UEFA'nın kadrosunda yer almayacağını biliyorduk. UEFA'ya üç yeni isim bildirme şansımız vardı. Linnes'i bu üç ismin dışında değerlendirdik. İsimleri belli olan ve görüşmeler hem İstanbul hem de yurt dışında temaslar devam ederken, belli bir aşamaya gelmişken UEFA'dan bir mektup geldi. Daha geriye dayalı durumlarla ilgili bir mektup geldi. Mektuptan sonra başkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Ben takımın durumunu başkan da kulübümüzün durumunu karşılıklı paylaştık' diye konuştu.
'BİR TRANSFER DAHA YAPMAMIZ KULÜBÜMÜZ AÇISINDAN ZOR'
Bu gelişmelerin ardından Martin Benitez ile görüşmelerin kesildiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, 'Onun dışında düşündüğümüz futbolcularla ilgili bu koşullarda bizim artık bir transfer dahi yapmamızın kulüp açısından çok zor olacağını konuştuk. Bir transfer dahi zordu artık. Hem kulübümü hem takımımı düşünmek zorundaydım. İkisini ayrı düşünmemiz mümkün değil. Oluşan tablo bize zor koşullar çıkardı. Dolayısıyla dün yine başkanımızla bir saat oturup konuştuk. Neler yapabileceğimizi yeniden masaya koyduk. Sorun çıkarmayacak bir transfer hamlesi yapabilir miyiz diye. Sadece bir tane. Onun da zor olduğunu gördük. Dolayısıyla transferin yasal sürecin bitmesine üç gün kala koşulları zorlayarak tamamlamak istiyoruz. Şu andan itibaren bizim Galatasaray olarak transfer yapmamızın son derece kısıtlandığını söyleyebilirim' şeklinde konuştu.
'GALATASARAY BU KOŞULLARI ÇOK RAHAT AŞACAKTIR'
'Galatasaray'ın önümüzdeki sezonlarda yapması gereken hamleleri biz ocak ayında gerçekleştirmek istedik' diyen Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:
'İleriyi daha sağlıklı daha az kafa yoracak ve daha az hamlelerle koşullar oluşturmak istedik. Ancak bunu gerçekleştiremedik. Zaman zaman gazetelerde şunları görüyorum. Fikir ayrılığı oluştu, rest çekti gibi. Böyle bir durum asla söz konusu değil. Biz birbirimizle konuşarak aynı hedef için, aynı düşünce için hareket ediyoruz. Başkan, yönetim ve ben bu koşullar oluşmadı diye asla farklı yöne savrulmayız. Bu koşullar olsaydı da farklı bir düşünce olmazdı. Sıkıntılar olur muydu, olurdu ama bunlar aşılırdı. Biz şimdi oluşan koşulları düşünüp daha iyiye nasıl çıkarız düşüncesindeyiz. Galatasaray bu koşulları çok rahat aşacaktır. Bunlar olmadı diye geri adım atmayız. Gelen olmayacaktır bu tablo itibariyle ama bizden giden de olmayacaktır. Giden olmayacaktır derken medyada adı geçen arkadaşlar var. Bu konuşulanların çoğu gerçek dışı. Buradan gidebilir düşüncesinde arkadaşlar vardı. Ben onlara buyurun gidin diyemem. Gelir, bize iyi teklif olur bunu değerlendirmek istiyorum dediği anda düşündüğüm arkadaşlara yol açarım.'
'BURAK'IN EL SALLAMASINI KİM NASIL DEĞERLENDİRİR BİLMİYORUM'
Deneyimli çalıştırıcı, West Ham United'ın talip olduğu Burak Yılmaz'ın Osmanlıspor maçında attığı golden sonra veda eder gibi el sallamasına ilişkin bir soruya ise, 'Burak'ın el sallamasını kim nasıl değerlendirir bilmiyorum. Burak bu taraftarı çok sevindirmiştir. Taraftar Burak'ı olduğu yerden çok büyük yerlere taşımıştır. Bu durumlar aşılır. Biz oluşan tabloları çalışmalarımızla minimize ediyoruz' şeklinde konuştu.