Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) genelinde yapılan öğrenci temsilciliği seçimlerinde Mühendislik Fakültesi'nin temsilcisi seçilirken usulsüzlük yapıldığını iddia eden bir grup öğrenci, basın açıklaması yaptı. Mühendislik Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasına bölüm temsilci adayları ve öğrenciler katıldı.


DEMOKRASİYE DARBE
Grup adına basın açıklamasını okuyan temsilci adaylarından Yasin Ayberk Güneş, "Üniversite genelinde yapılan öğrenci temsilciliği seçimlerinde mühendislik fakültesinin temsilcisi seçilirken usulsüzlük yapılmıştır. 1 Aralık 2016 Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde seçim sonucu öğretim üyeleri tarafından onaylanmış temsilci arkadaşımız Uğur Çelik'in yüzde 60 katılım oy oranı sağlanamadığı gerekçesiyle fakülte temsilciliği seçimlerine kısa bir süre kala temsilciliği düşürülerek seçim odasından çıkarılmıştır. Oy kullanma hakkı engellenmiştir. Bu durumda oy veren arkadaşların demokratik hakkı hiçe sayılarak Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü temsilcisiz bırakılmış, demokrasiye en büyük darbe Mühendislik Fakültesi'nde vurulmuştur"
diye konuştu.


KURA İÇİN BASKI YAPILDI
Genel seçimlere kadar yeterli süre olmasına rağmen Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü tarafından seçim taleplerinin reddedildiğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti: "Fakülte temsilciliği gibi müstesna bir görevi yönergede olmamasına rağmen kura yoluyla belirleme konusunda baskı yapılmıştır. Arkadaşlarımız tarafından belirlenen iki adaydan biri olan ben kura teklifini reddederek yapılan usulsüz seçime katılmayacağımı yazılı olarak beyan ettim. Bu hususta gerekli itirazlarımızı resmi mercilere yaparak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Barış BUDANOĞLU