Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nun dört bloktan oluştuğunu ve tüm bloklarda yangın yönetmeliğine uygun yeni yapılmış 4 adet yangın merdiveninin bulunduğunu beliterek, "Hepsinin de kapısı istisnasız her daim açıktır" dedi.

HEPSİ SON SİSTEM
Mevcut yangın merdivenlerinin ömrünü doldurması sebebiyle 2014 yılında yangın yönetmeliğine uygun olarak 4 bloka dört yeni yangın merdiveni yapıldığını ifade eden Aksu, "Atıl duruma düşen eski yangın merdivenleri kullanımdan çıkartılmış, dışarıya açılan kapılar öğrencilerimizin güvenliği dikkate alınarak tuğla ile örülmüştür. Halihazırda yurtta kalan öğrencilerimizin acil durumlarda kullanımına tahsis edilmiş son sistem yangın merdivenleri bulunmaktadır" diye konuştu.

İDDİALAR ASILSIZ
Yurtlarımızda biriken hurdaların da mutat olarak Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile yazışmalar yapılarak elden çıkarıldığını vurgulayan Aksu, "Bu süreçte halihazırda kullanılmayan, eski iki yangın merdiveni elden çıkarılmış olup habere konu olan diğer iki eski yangın merdiveninin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından teslim alınması beklenmektedir. Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan haberlerin, kurumu yıpratmaya, kamuoyu nezdindeki olumlu imajını zedelemeye matuf olduğu aşikardır. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun en önemli önceliklerinden biri, yurtlarda barındırdığı gençlerin güvenliğini sağlamak ve bu konuda tüm tedbirleri eksiksiz, öncelikle ve ivedilikle almaktır" dedi.