Yeşilyurt Alıveriş ve Yaşam Merkezi'nin sömestre etklinlikleri kapsamında düzenlediği programın konuğu, sosyal medyada yüz binlerce insana ulaşan ve Oyuncu Anne, Başlarım Anneliğe, Oyun Takvim'leri kitaplarının yazarı Şermin Çarkacı oldu.

Anne ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Çarkacı çocukları ile evde kendi yarattığı oyunları Samsunlu kadınlara anlattığı bir söyleşi gerçekleştirdi ve kitaplarını imzaladı.

YENİ ANNELERE DESTEK
Çocuklarıyla evdeki imkanları ve hayal gücü kullanarak oynadığı oyunları, çocukların nasıl yaratıcı ve özgüvenli bireyler olacağını annelerle paylaşan 3 çocuk annesi Çarkacı, ''Yeni annelerin en çok ihtiyacı olan şey, 'Tamam atlatacaksın' demek ve sırtını sıvazlamak. İlk kitabım 'Başlarım şimdi anneliğe' de o el olmaya çalıştım. Diğer kitaplar da çocuklarımla beraber kurduğumuz oyunlar var. Çocuklarımız büyüdüklerinde kuş yuvadan uçtu diyoruz. Anne ve babaların aklına keşke şöyle olsa böyle olsaydı böyle olsaydı gibi şeyler geliyor. Bizim evde olan her şey sizin evde de var. Artık ne yapacağınızı biliyorsunuz. Oyun var, oyun takvimi var. Bizdeki kadar sizde de çocuk var. Buraya gelerek bir çaba gösterdiğinize göre, bunları yapabileceğinize inanıyorum. O yüzden iş işten geçmeden kuşlar yuvadan uçmadan biraz sıkı tutalım işi'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU