Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi üyeleri ile Adalet ve Demokrasi Komitesi üyeleri Uğur Mumcu Parkı'nda toplanarak Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile Prof. Dr. Muammer Aksoy'un öldürülmelerinin yıl dönümü günlerini de içine alan 24-31 Ocak 'Adalet ve Demokrasi Haftası' ile ilgili bir anma etkinliği yaptı.

Anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Üyeler daha sonra şiirler ve şarkılar seslendirdi.

Grup adına açıklama yapan ADD Samsun Üyesi Evre Kabadayı, 'Uğru Mumcu da dahil birçok gazetecimizi, aydınımızı, bilim adamımızı ve daha nice yurtsever insanımızı acımasızca ve hunharca katleden caniler henüz yakalanmış değillerdir. Şüphesiz ki ölümü emirlerini verenler, bu pusuları ve kumpasları kuranlar, Türkiye'yi Sevr Anlaşması'ndan bu yana parçalayıp yok etmek isteyen emperyalizmin ve onun yerli işbirlikçileridir. Bu aydınlanma düşmanları, 1930'larda Mustafa Fehmi Kubilay'ı aramızdan alanlardı. Biz bugün acımızı ve gözyaşımızı içimizde yaşayacağız. Onların anıları ile daha da güçlenerek, daha kararlı bir şekilde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru ilerleyeceğiz' dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından Uğur Mumcu Anıtı'na karanfil bıraktı.