Canik bölgesinde bulunan ve Atakum'a taşınması kararlaştırılan Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, Samsun Batı Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde (CKM) düzenlenen toplantı ile bilgilendirildi.

Son 2 yıldır belediyenin ve kooperatifin uygun yeri karış karış aradığını ifade eden Samsun Batı Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Abdulkadir Samangül, ''Esnafımızın yüzde 60'ı kiracı. Yeni yapılacak sanayi sitesinde metre karesi 25-30 liradan kira öder gibi dükkan sahibi olabileceğiz. Bu bölge şimdiye kadar gördüğümüz, şehre en yakın yer. Şehir merkezine 13, Atakum'a 5, Samsun-Sinop çevre yoluna 3 kilometre. Zeminde yüzde 10'luk bir eğim var ve daha önce yaşadığımız altyapı sorunlarını yaşamayacağız. Yeşil alanı ve sosyal tesisleri olan modern sanayi anlayışına sahip bir alan olacak'' diye konuştu.

SANAYİYE ÜNİVERSİTE
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) sanayi içerisinde ara iş gücü yetiştirmek için 2 yıllık teknik okul açmak istediğini ifade eden Samangül, ''Üniversitenin bu talebi bizi oldukça mutlu etti. Ayrıca yeni sanayimizde elektrik üretip, arıtma tesisine de sahip olacağız. Şu anda kaybettiğimiz her gün bizim için zarar. Kirazlık'taki sanayiye de 10 yıl kimse gitmemişti ama alışıldı. Buraya da öyle olacak'' dedi.

Zerrin SOMUNCU