AK Parti Samsun İl Teşkilatı'nda dün kritik saatler yaşandı. AK Parti Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı, Kırşehir Milletvekili Hacı Turan ile İl Koordinatörü, Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, yönetim kurulu üyeleri ile tek tek görüşerek, 3 konuda görüşlerine başvurdu. Hazırlanacak rapora göre, il yönetiminin istifası istenebilecek.

RAHATSIZLIK YARATTI
AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in, yürütme kurulu üyeleri arasında yaptığı değişiklik sonrası yönetimde yaşanan krizin büyümesi, parti içinde rahatsızlık yarattı. İl Başkanı Göksel'in de bu rahatsızlığı AK Parti Genel Merkezi'ne aktardığı belirtilirken, aynı biçimde Göksel'in yönetim tarzını beğenmeyen yönetim kurulu üyeleri de şikayetçi olmuştu.

TEK TEK GÖRÜŞTÜLER
Dün AK Parti İl Teşkilatı'nda saat 11.00'de başlayan görüşmelere katılan Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal, yönetim kurulu üyeleriyle tek tek görüştü. Yönetim Kurulu üyelerine, "Yönetimden memnun musunuz?", "Koordinatörlüğünüzü yaptığınız ilç teşkilatlarından memnun musunuz?" ve "Bunların dışında belirtmet istediğiniz bir husus var mı?" soruları, kendi el yazılarıyla matbu kağıda döküldü.

RAPOR HAZIRLANACAK
AK Parti İl Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmelerin ardından milletvekilleri ve belediye başkanlarından da görüş alınacağı ve hazırlanacak rapora göre, yönetimin tümden istifasının gündeme geleceği öğrenildi. AK Parti Genel Merkezi'nde de yönetiminin tümden istifa etmesi yönündeki görüşün ağırlıkta olduğu kaydedildi.

Önceki gün Amasya'da olan Bölge Koordinatörü Hacı Turan, AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu'nu istifa etmesini sağlamıştı.

İL DANIŞMA MECLİSİ
Öte yandan AK Parti Samsun 73. İl Danışma Meclisi bugün 11.00'da Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde toplanacak. Toplantıya Sarıkamış'ta Gençlik Yürüyüşü'nde bulunacak olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın dışındaki vekiller, il ve ilçe teşkilatları ile belediye başkanları katılacak.

Zeynep Irmak ÖCAL