CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Haber Medya Grubu ziyaretinde, Anayasa değişikliği ve referanduma ilişkin önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, 'Bu çalışma vatandaşa hiçbir şey getirmeyecek. Aksine baştaki kişi kim olursa olsun, onu korumak için yapılmış bir değişiklik. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yapımı yok. İnsanların hak ve özgürlüklerini ellerinden alarak tek bir kişinin yönetimine adanan bir anayasayı kabul etmiyoruz' diye konuştu.

BÜTÜN HAKLARIMIZ
ORTADAN KALKACAK
Zeybek, "Bu Anayasa değişikliğinin ardından Kılıçdaroğlu da aday olsa benim kanaatim yine de değişmez ve yine 'hayır' derim. Hiçkimsenin böyle bir yetkiyle donatılmaması için elimizden ne gelirse yapacağız. Bu Anayasa ile bütün haklarımız ortadan kalkacak, meclisi feshedecek, tek başına Bakanlar Kurulu'nu oluşturacak, tek başına ülkeyi yönetir durumda olacak. Biz böyle bir değişikliğe evet diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN 'HAYIR' DİYECEK
'Görüşmelerimde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenler arasında da 'hayır' oyu vereceklerin olduğunu biliyorum" diyen Zeybek, şunları söyledi: "Benim milliyetçilik ruhumla onların milliyetçilik ve vatan sevgisi aynı. Biz aynı şeyleri düşünüyoruz. Ekonominin ve ülkenin bu duruma gelmesinde, sınırdaki komşu ülkelerle kötü duruma düşmemize sebep olanlar AKP'ye oy verenler değil. Bizim bu hale gelmemizin sebebi yöneticilerdir. Bugün bu yöneticiler ülkeyi diktatörlük anlayışına götürüyor. Bu nedenle AKP'nin sağduyulu seçmeninin kesinlikle 'hayır' diyeceğini düşünüyorum. Aynı şekilde bu ülkede yurdunu seven milliyetçi herkesin bizim gibi düşündüğünü biliyoruz. Samsun'da da bu kesimin ciddi oranda var olduğunu biliyoruz."

VATANDAŞA ÇAĞRI
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu Anayasa, çocuklarımızın ve torunlarımızın Anayasası olacak. Ben bu zamana kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum: Verdiğiniz oyları 5 yıl sonra sandığa giderek tekrar değiştirme olasılığınız var. Ama bir Anayasayı 5 yıl sonra değiştirme gibi bir şansınız yok. Biz İran, Irak, Suriye olmayalım."

Dilber BAHADIR