Türkiye'de referandum öncesinde başkanlık sistemi için düzenlenen kampanyalara destek veren vatandaşlar çalışma başlattı. Bu kapsamda Tokat'ta bir araya gelen vatandaşlar broşür bastırarak 'evet' kampanyasına destek verdi. Kampanyanın Koordinatör Yardımcısı Selma Cabadan, kampanyayı ülke geneline yaymak istediklerini ifade eden Cabadan, 'Hiçbir cemaat, cemiyet, tarikat, yapı, grup, hizip, sivil toplum kuruluşuyla organik olarak bağlantımız olmadığı gibi; onların destek, katkı ve yardımlarına başvurmaksızın bu çalışmamızı başarıyla sonuçlandırmak niyetindeyiz' dedi.
Önümüzdeki hafta içerisinde İstanbul'dan asıl startı vereceklerini ifade eden Cabadan, 'Daha sonra AK Parti Genel Merkezini ziyaret ederek onlarla iletişim, etkileşim ve eş güdüm içerisinde başkanlık sistemine veya 'Yeni Cumhurbaşkanlığı Sitemine Evet' çalışmalarımızı Türkiye çapında sürdürmeyi, bütün insanlarımızı kucaklamayı ve kuşatmayı hedeflemekteyiz. Muhtemelen Nisan ayında yapılacak referandumda çok büyük olasılıkla, Allah'ın izniyle kampanyamızın, diğer bütün gayretlerin ve çalışmaların olumlu sonuçlanacağını, çok yüksek oranda evet oyu çıkacağını ümit ediyoruz' diye konuştu.
Kampanya Koordinatörü Cemil Arslan ise, 'Gün ayrılık günü değil, birleşme ve bütünleşme günüdür. Tek başımıza kalsak, kimse yanımızda olmasa bile Cumhurbaşkanlığı sistemine sonsuza kadar evet' sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.
Çalışma ekibinden Emine Sönmez ise bir üniversite öğrencisi olarak kampanyaya destek verdiğini kaydetti.

Tokat’ta vatandaşlardan ‘evet’ kampanyası