Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanı Levent Kuruoğlu, 2015 yılında tarihi başarı olarak yorumlanan toplu sözleşme ile memur ve emeklilerin maaşlarına 2017 yılının ilk 6 aylık dilimi için yüzde 3 artış yapıldığını ancak artan enflasyon karşısında bu zammın eridiğini ifade etti.

ALIM GÜCÜ DÜŞECEK
TÜİK tarafından ocak ayında enflasyonun yüzde 2.46 olarak açıklandığını kaydeden Kuruoğlu, ''2015 yılında tarihi başarı olarak yorumlanan toplu sözleşme ile memur ve emeklilerin maaşlarına 2017 yılının ilk 6 aylık dilimi için yüzde 3 artış yapıldı. Ancak ocak ayı enflasyonu yüzde 2,46 çıkınca, kamu görevlilerine ve emeklilere yapılan yüzde 3'lük zam, neredeyse memurun eline geçmeden eridi. Bu yalnızca memurlar için değil, emekli maaşları için de geçerli. Fiyat gelişimlerine bakıldığında, büyük ihtimalle memur ve emeklilerin maaşları şubatta bütünüyle eriyecek ve alım gücü 2016'nın da gerisine düşecek'' diye konuştu.

ENFLASYON GÖRÜNENDEN YÜKSEK
Yüzde 2.46 olarak belirlenen enflasyon oranının aslında daha yüksek olduğunu ifade eden Kuruoğlu, ''Ülkemizde henüz adı konulmamış bir krizin sinyallerini alıyoruz. Savcı ve hakim maaşlarına 2 bin 700 liraya varan zamdan bahsediliyor. Elbette bu olumlu bir girişim, destekliyoruz. Ancak 3.3 milyon çalışan ve 2 milyon emekliyi de unutmamak lazım. Sadece problem hakim ve savcıların ekonomik şartları değil. Emekli ve memurlara yapılacak iyileştirmelerin de ekonomimize hareketlilik sağlayacağını unutmamak gerekir'' dedi.

Zerrin SOMUNCU