MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Başkan Selim Sar, MÜSİAD'ın 2016 yılı içerisinde Samsun'da yapmayı planladığı projelerinden bahsederken, asayiş konusundaki gelişmelere de dikkat çekti. Sar, kentsel yapılanmanın insanların ruh sağlığına etkileri ve bunun şiddet ve öfke sonucunda sosyal alana yansımaları konusundaki görüşlerini paylaştı.

RAPOR HAZIRLANDI
12-13 Şubat tarihlerinde Adana'da gerçekleştirecekleri MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı konusunun 'Kentsel Dönüşüm ve Şehirlerin Ruhu' olduğunu belirten Başkan Sar, bu konuda şube olarak genel merkeze iletmek amacıyla rapor hazırladıklarını söyledi. Özellikle çarpık yapılaşma sonucunda daha az yeşil alana boğulmuş kentlerin, aile ve komşuluk ilişkilerini zedeleyerek birey üzerinde psikolojik tahribata neden olduğunu belirten Sar, bu da şiddet olaylarına bir miktar da olsa etki yaptığını belirtti.

Sar, kentsel dönüşümün daha çok yaşayan ve nefes alan şehirler oluşturma hedefiyle yapılmasının komşuluk ve huzurlu yaşama etki edeceğini düşündüklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise, Samsun'un asayiş noktasındaki elde ettiği iyileşmeleri ve pozitif geri dönüşleri anlatan bir konuşma yaptı.