Havza Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezi ve Ankara- Samsun Karayolu üzerinde bulunan lokanta, köfte salonu ve yemek servisi yapan 25 işletmede denetim gerçekleştirdi.

Ekipler yaptıkları denetimlerle, iş yeri açma ruhsatı, genel temizlik, iş önlüğü, yangın tüpü ve iş yerlerinde bulunan eksiklikleri kontrol etti.

MÜSAMAHA YOK
Havza Belediyesi Zabıta Amiri Erhan Demir, vatandaşın sağlığının çok önemli olduğunu, halkın sağlığıyla oynamaya çalışanlara, eksik gramajla üretim yapanlara müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

RUTİN DENETİMLERE DEVAM
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise gıda üretimi yapan iş yerlerinin rutin denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Bundan sonra da fırınlarımız, lokantalarımız ve pastanelerimize yönelik denetimlerimiz devam edecek. Burada önemli olan bizim denetimlerimizden ziyade işletmelerimizin kendi denetimlerini yapmaları. Ayrıca denetimlere aralıksız devam eden zabıta müdürlüğü ekiplerimize ve işletmecilere temizlik konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyorum" diye konuştu.