Huriye Süer Anadolu Lisesi seminer salonunda düzenlenen toplantıya 'makine mühendisliği' mesleği hakkında bilgi almak isteyen 62 öğrenci katıldı.

MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Makine Mühendisi Cevdet Sağlam ve Makine Mühendisi Umut Gökmen Akkuş'un konuşmacı olarak katıldığı toplantıda öğrencilere makine mühendisliği mesleği hakkında bilgi aktarıldı. Öğrencilerin meslek seçimi ve meslekler hakkında yönelttikleri sorular da konuşmacılar tarafından cevaplandı.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, meslek seçiminin insanların yaşamında önemli bir aşama olduğunu, gençlerin bu süreçte mümkün olduğunca bilgi edinerek kendi becerileri doğrultusunda meslek seçimi yapmalarının gerektiğini söyledi. Başarılı ve mutlu bir iş yaşamının doğru meslek seçimi ile mümkün olabileceğini belirten Gürkan, anne ve babaların bu süreçte öğrencilere her zamankinden daha çok yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Gürkan, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi olarak kendi meslek disiplinleri konusunda gençlere yönelik bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.