Gaziantep'te 12 Ocak 2016 tarihinde askerden izne gelen Adil Erhan Özdurmuş ile arkadaşları Enes Birincioğlu'nun bulunduğu otomobil, Özdemirbey Caddesi'nde kontrolden çıkarak şarampole devrilmişti. Asker Adil Erhan Özdurmuş'un öldüğü kazada yaralanan Enes Binicioğlu'na ise olay yerine gelen 112 sağlık personeli İlknur Bedir ve Berna Kavak müdahale etmişti. Olay yerinde O.P. idaresindeki aracın yaptığı ikinci kazada ağır yaralanan İlknur Bedir, kaldırıldığı hastanedeki 11 günlük yaşam savaşını kaybetmişti.
1 çocuk annesi İlknur Bedir'in ismi, törenle Düztepe Mahallesi'nde görev yaptığı acil sağlık hizmetleri istasyonuna verildi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, İlknur Bedir'in babası İbrahim Tiryaki ile eşi Hüseyin Bedir ve sağlık çalışanlarının katıldığı törende hemşirenin babası İbrahim Tiryaki ve eşi Hüseyin Bedir'e şehitlik beratı verildi.
Törende konuşan Vali Yerlikaya, 10 yıl boyunca kentte görev yapan İlknur Bedir'in isminin kentte açılacak bir anaokuluna da verileceğini kaydetti. Yerlikaya, 'O, bugün burada yok ama onun gözündeki ışığı görebiliyoruz. Ama hayat devam ediyor. Bu istasyon artık İlknur kardeşimizin ismiyle anılacak. İlknur kardeşimizin yavrusuna doyamadığını biliyoruz. Bu yıl hizmete açacağımız bir anaokuluna İlknur bacımızın ismini vermek istiyoruz' dedi.
İlknur Bedir'in babası İbrahim Tiryaki ise kızının şehit olmasından onur duyduğunu söyledi. Bedir, 'Şehit babasıyım. Kızımın acısını yaşıyorum, fakat kızımın bu ilde, kültürü farklı bir şekilde o kadar kendini benimsetmiş bir kişi olarak kendisiyle gurur duyuyorum ve Allah hepinizden razı olsun' ifadelerini kullandı.
İlknur Bedir'in eşi Hüseyin Bedir de sağlık çalışanlarının zorluklarına işaret ederek, 'Sağlık çalışanı ailesi olmak gerçekten çok zor. Bunu eşimin her nöbetinde yüreğimiz ağzımıza geliyorduk. Bunu her halükarda hissediyorduk. Bir gün böyle bir şey olacağı aklımıza gelmezdi. Biz bunu takdiri ilahi olarak görüyoruz. Bu mertebeyi gördüğü için inşallah yüce Allah cenneti dahil etmiştir' diye konuştu.
Sağlık Müdürü Sadettin Yazıcı ise beratın hazırlanmasında destek verenlere teşekkür etti.
Şehitlik beratı Vali Yerlikaya tarafından İlknur Bedir'in babasına ve eşine verildi.

Kazazedeye müdahale ederken geçirdiği trafik kazasında ölen hemşirenin ailesine