Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Haberaks TV'de Samsun'un Nabzı Programı'na canlı yayın konuğu oldu. Dündar, geçen zaman içerisinde belediyeyi mali yapısı güçlü bir belediye haline getirdiklerini söyledi

Haberaks TV'de Sinan Sallabaş'ın sunduğu Samsun'un Nabzı programının konuğu olan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, belediyelerinin çalışmalarını anlattı. Başkan Dündar, mali yapısı güçlü bir belediye olduklarını ve gelirlerinin yüzde 90'dan fazlasını yatırıma çevirdiklerini ifade etti.

GELİRLERİMİZİ ARTIRDIK
Çarşamba Belediyesi'nin gelirlerini önemli ölçüde artıran, buna karşılık giderlerini yatırım dışında minimize etmiş bir yapıya kavuşturduklarını belirten Başkan Dündar, "Şu anda üçüncü dönemimizi geçiriyoruz. Çarşamba Belediyesi iyi bir noktaya geldi. 3-4 milyonluk yıllık gelirden, 65-70 milyon hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Sadece yerel kaynaklar ve İller Bankası gelirleriyle değil, kendi imkanlarımızla elde ettiğimiz gelirleri yatırıma çeviriyoruz. Mali yapısı güçlü bir belediye olarak, gelirimizin yüzde 90'dan fazlası yatırıma dönüşüyor" dedi.

YEŞİLIRMAK DEĞERLENİYOR
Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nın Türkiye çapında iddialı bir çalışma olacağını ifade eden Dündar, "Adapark ve Yeşilırmak kıyı düzenlemelerinin devamı olan bu çalışmayla 2016 yılında Çarşamba'ya önemli bir yaşam alanı kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Yeşilırmak şehri olan Çarşamba'da, Doğal Yaşam Alanı ve şehir merkezi arasında gezi ve turizm amaçlı nehir gezi parkuru projesi hakkında bilgi veren Dündar, özellikle ilçenin kültür turizmine ve sosyo- ekonomik yaşamına büyük katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti.

EĞİTİMDE BÜYÜK YATIRIMLAR
Çarşamba'nın üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilelediğini belirten Başkan Dündar, "Üniversitenin yanı sıra ilk ve orta öğretim alanında da köklü yatırımlar yapılıyor. Yüksek öğrenim alanında büyük işler başardık. Çarşamba'nın yükseköğrenim yolculuğu, 10 yıl önce Endüstri Meslek Lisesi'nin alt katında iki sınıfta öğrenim gören 100 üniversite öğrencisi ile başladı. Şu anda Çarşamba'da Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulu bulunuyor ve bu okullarda yaklaşık 3 bin öğrenci öğrenim görüyor. Biz bunu çok memnuniyetle, hayranlıkla, saygıyla karşılıyoruz" diye konuştu.