Samsunspor'un efsane kaptanı Ercan Koloğlu, çarpıcı açıklamalrda bulundu. Kırmızı-Beyazlı ekipte uzun yıllar forma giymiş, kaptanlık onurunu yaşamış ve futboluyla herkesin hala dilinde olan Ercan Koloğlu, takımın şuanki durumuna çok üzüldüğünü söyledi.

Şu anda yaşamını Antalya'da sürdüren efsane kaptan Haber Medya Grubu Spor Servisi Müdürü Muhammet Çavuşoğlu'na önemli açıklamalar yaptı.

ZOR DÖNEM ATLATILACAKTIR
Samsunspor'un şu anki durumuna hem eski bir oyuncu hem de bir taraftar olarak çok üzüldüğünü ifade eden Ercan Koloğlu, "Sezona iyi başladık. Ancak son 8 maçta çok kötü bir dönem yaşandı. Her kulübün zor dönemi vardır. Samsunspor'da bu zorlukları atlatacaktır. Buna inanıyorum" dedi.

DAHA İYİ YÖNETİLEBİLİR
Samsunspor'un şampiyon olup Süper Lig'e çıkmasını canı gönülden arzu ettiğini vurgulayan Ercan Koloğlu, "Samsunspor her zaman başarılı olmuş takımdır. Böyle başarısızlık Samsunspor'a yakışmıyor. Her şeyden önce 1. Lig'de olmak Samsunspor'a yakışmıyor. Samsunspor çok daha iyi yönetilebilir" diye konuştu.

TFF'YE SİTEM
Kırmızı-Beyazlı ekibin puanının silinmesine de değinen efsane kaptan, "TFF mali kriterlerden dolayı cezayı uygulamaya koydu. O kadar çok borcu olan takım var. Samsunspor'un puanı silindi. Yine puanımızın silinmeyeceği ne malum. Bu durum takımı olumsuz etkiledi" dedi.

TAKIM KÜME DÜŞME POTASINDA
Karşıyaka maçının dönüm noktası olarak ifade edilen karşılaşmalardan biri olduğuna dikkat çeken efsane isim, "Kimse kimseyi kandırmasın. Samsunspor maalesef şimdi küme düme potasında. İnşallah olmaz fakat gidişat onu gösteriyor. Karşıyaka maçı mutlaka kazanılmalı" ifadelerini kullandı.

KADRO YETERLİ DEĞİL
Samsunspor'un kadrosunun şampiyonluk için yeterli olmadığını dile getiren Ercan, "Sezon başında da aynı düşünceye sahiptim. Ancak futbolda her şey olabilir. Samsunspor'un ilk iki veya Play-Off hedefi için seri galibiyetler alması gerekiyor. İçerisi dışarısı farketmez bu olabilir. Yeter ki Samsunspor gibi oynansın. Kulüp Samsunspor gibi yönetilsin" dedi.

DESTEK ŞART
Takımın en büyük sahibinin taraftar olduğunu belirten Ercan Koloğlu, "Ondan sonra Samsun şehri gelir. Herkesin Samunspor'a sahip çıkması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU